De dood van prinses Diana heeft er flink ingehakt bij prins Harry. De royal onthult dat hij lang depressief is geweest en op het randje van een mentale instorting heeft gezeten.

Lees ook: 5 dingen die je over de jarige prins Maurits moet weten

Kop in het zand

Het is in augustus twintig jaar geleden dat prinses Diana omkwam bij een tragisch auto-ongeluk. Nu is Harry pas klaar om te praten over zijn overleden moeder en de moeilijke tijd die hij doormaakte. Vlak na Diana's dood heeft hij naar eigen zeggen zijn kop in het zand gestoken. "Ik weigerde om ooit aan mijn moeder te denken, want waarom zou dat helpen? Het zou je alleen maar triest maken, het brengt haar niet terug." 

Paniekaanvallen

Pas toen hij op zijn 28ste paniekaanvallen kreeg, besloot hij om hulp te zoeken. Zijn broer William heeft hem aangemoedigd om dit te doen. "Toen had ik een paar gesprekken en plots kwam al dat verdriet dat ik nooit verwerkt had naar boven,'' zegt de prins. Het heeft prins Harry in totaal twee jaar bij de psychiater gekost om zijn mentale problemen aan te pakken.

Beeld: ANP | Bron: Dailymail.co.uk

Prinses Diana stond heel graag voor de camera van Patrick Demarchelier. Maar nu ligt de fotograaf onder vuur; hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. 

Beschuldigingen

Patrick Demarchelier heeft een aantal wereldberoemde portretten van Diana gemaakt. Maar nu claimt een ex-assistent dat de fotograaf haar lastigviel op negentienjarige leeftijd. Ze ging erop in omdat ze bang was om haar baan te verliezen. Patrick zou ook andere modellen bij de borsten hebben gegrepen volgens The Boston Globe. "Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we ‘s anderendaags naaktfoto’s van de meisjes aantroffen in de donkere kamer," vertelt de ex-assistente. De fotograaf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

 

#diana in @britishvogue editor #annaharvey hair by @sammcknight1 makeup by @marygreenwell

Een bericht gedeeld door Patrick Demarchelier (@patrickdemarchelier) op

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle