Prins Harry, die met echtgenote hertogin Meghan, zoon Archie en dochter Lilibet in Los Angeles woont, voelt zich niet veilig wanneer hij met zijn gezin in het Verenigd Koninkrijk is. 

Toen het stel nog tot de ‘senior royals’ behoorde en werkte voor het koningshuis, was politiebescherming een logisch iets. Maar sinds Harry en Meghan terugtraden en verhuisden naar de Verenigde Staten, krijgen ze deze bescherming niet meer. Daar is Harry het niet mee eens. Want de politie heeft, in tegenstelling tot een particulier beveiligingsteam, de beschikking over informatie van de Britse inlichtingendienst. En die zou onontbeerlijk zijn om Harry en de zijnen voldoende te beschermen.

Overwinning

Harry wil die politiebeveiliging zelf betalen. Maar de politie is overheidspersoneel, en dat kan, zo werd afgelopen januari besloten, niet ingehuurd worden door privépersonen. Harry klaagde het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken aan om zijn gelijk te krijgen. Die zaak diende kortgeleden en het hof besliste dat er een hoorzitting zal komen. Een kleine overwinning voor de prins.

 

 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad