Prins Harry's Invictus Games Foundation gaat medisch personeel en andere hulpverleners van de Britse gezondheidsdienst NHS helpen met hun fysieke en mentale gezondheid. De stichting gaat zes podcasts maken met verschillende thema's die bedoeld zijn ter inspiratie en ondersteuning in tijden van corona.

Harry is beschermheer van de Invictus Games Foundation, de organisatie voor veteranen met blijvend letsel. Volgens hem zijn hulpverleners vandaag de dag 'verwikkeld in een nieuw soort strijd'. 'Ze zetten daarbij consequent hun eigen fysieke en emotionele gezondheid opzij in dienst van anderen', zegt de tegenwoordig in Amerika wonende hertog van Sussex. 'Die opoffering en werklust zorgen voor weerklank bij de strijdkrachten.'

Article continues after the ad

Zelf niet te horen

Harry hoopt dat beide gemeenschappen van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen steunen. De prins is zelf niet te horen in de podcasts maar zijn goede vriend JJ Chalmers, oud-kampioen wielrennen van de Invictus Games en bekend van zijn deelname aan Strictly Come Dancing, is wel van de partij.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.