De Britse prins Harry gaat aan de slag bij het Amerikaanse start-up bedrijf BetterUp. Na het vertrek van Harry en Meghan uit het Britse koninklijke huis en het veelbesproken interview met Oprah Winfrey, vertelde het stel over wat voor impact dit had op hun geestelijke gezondheid.

BetterUp is een coachingbedrijf dat zich inzet voor de mentale gezondheid van werknemers. Met de functie ‘chief impact officer’ wil hij het leven van mensen verbeteren. ‘Goede coaching biedt eindeloze mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, meer bewustwording en het leiden van een gelukkiger leven’, aldus Harry tegen Wall Street Journal.

Article continues after the ad

Harry zijn eerste echte baan

Nu Harry en Meghan geen deel meer uitmaken van de koninklijke familie en dus geen werkzaamheden meer uitvoeren, raakten zij ook hun toeslagen kwijt. Eerder heeft het duo deals gesloten met hun bedrijf Archewell. Ze gaan content produceren voor onder meer Spotify en Netflix.

Met zijn nieuwe functie, zal Harry ook mee moeten beslissen over een productstrategie en de liefdadigheidsbijdragen. Ook zal de prins publiekelijk spreken over zaken die gaan over een goede geestelijke gezondheid.

BetterUp

Het bedrijf in Californië werd opgericht in 2013 en zou 1,7 miljard dollar waard zijn. Dit nieuws komt na de lancering van een app die mentale gezondheid moet verbeteren door middel van life coaching. Prins Harry hoopt dat hij klanten kan helpen om ‘pijn en zingeving om te zetten’ vanuit zijn eigen ervaring. Wat de prins betaald krijgt, wilt CEO Alexi Robichaux niet bekendmaken.

Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.