Harry en Meghan

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hoeven nog maar drie nachtjes te slapen en dan begint hun nieuwe leven. Ze treden op 1 april officieel af als 'senior royals' van het Britse koningshuis en zullen dan ook niet langer gebruik maken van hun formele titels.

In januari maakten de hertog en hertogin van Sussex bekend te willen stoppen als actieve leden van het koningshuis. Ze wensten financiële onafhankelijkheid van de koninklijke familie en wilden een groot deel van hun tijd gaan doorbrengen in Amerika met hun zoontje Archie.

Article continues after the ad

'Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van mijn familie blijven', reageerde koningin Elizabeth destijds. 'Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jonge familie', aldus de koningin. 'Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden.'

De kracht van de media

Het stel heeft zich meerdere malen uitgesproken over de druk van de Britse tabloids. Harry spande eerder een rechtszaak aan tegen de The Sun en de Daily Mirror, omdat ze zijn telefoon hadden gehackt en voicemailberichten hadden beluisterd. Harry noemde de media een 'sterke kracht' in een van zijn toespraken en hoopt dat hij nu een rustiger leven tegemoet gaat met zijn gezin.

Vanaf 1 april worden Harry en Meghan vertegenwoordigd door hun eigen organisatie. Ze zullen zich inzetten voor liefdadigheidsorganisaties en zijn wel van plan nog geregeld koninklijke evenementen bij te wonen. Die worden dan echter niet meer aangemerkt als officiële taken.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.