Prins Harry en Meghan Markle hebben aangekondigd hun rol in het Britse koningshuis te willen herzien. Het stel zegt niet langer de rol van 'senior lid' binnen het koningshuis te willen vervullen en is van plan financieel onafhankelijk te worden.

'Na maanden van reflectie en discussies hebben we besloten om een progressieve nieuwe rol te gaan vervullen in het koningshuis. We willen ons terugtrekken als prominente leden en werken eraan om financieel onafhankelijk te zijn, terwijl we de koningin volledig blijven steunen', luidt de verklaring van het stel.

Article continues after the ad

Aanpassing

Prins Harry en Markle zeggen klaar te zijn voor de aanpassing van hun rol. 'We zijn van plan onze tijd te verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika terwijl we onze plicht aan de koningin en de commonwealth trouw blijven.'

Archie

'Deze geografische balans zorgt ervoor dat we onze zoon kunnen opvoeden met waardering voor de koninklijke traditie waarin hij is geboren, terwijl we als familie de ruimte krijgen om ons te richten op ons volgende hoofdstuk, waaronder het lanceren van ons goede doel', laten ze weten.

Door: Nu.nl | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.