Prins Harry en Meghan Markle ronden op 31 maart hun taken bij de koninklijke familie af. Een woordvoerder van het stel bevestigt aan BBC News dat ze dan ook afstand doen van hun kantoor in Buckingham Palace.

De hertog en hertogin van Sussex maakten eerder dit jaar bekend te willen stoppen met hun rol als 'senior royal'. Het stel sprak tevens de wens uit financieel onafhankelijk van de koninklijke familie te worden en een aanzienlijk deel van hun tijd in Noord-Amerika te gaan doorbrengen.

Article continues after the ad

Nederland

Prins Harry en zijn vrouw zullen nog wel aanwezig zijn bij de Commonwealth Day Service op 9 maart en reizen in mei naar Nederland af voor het militaire sportevenement Invictus Games.

Niet gebruiken

Het stel behoudt hun formele titels, maar zal deze niet meer gebruiken. Eerder deze week ontstonden geruchten dat koningin Elizabeth niet wil dat haar kleinzoon en zijn vrouw nog langer de naam Sussex Royal gebruiken voor hun non-profit organisatie, Instagram-pagina en website. Volgens de woordvoerder zijn de discussies over het gebruik van de term 'royal' nog gaande. Vanaf 1 april wordt het stel vertegenwoordigd door hun eigen organisatie.

Door: Nu.nl | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.