Prins Harry zou eerder dit jaar in zijn woede om het verliezen van zijn militaire titels nog binnen 24 uur het beruchte interview met Oprah Winfrey hebben geaccepteerd. Dat meldt The Sun op basis van een ingewijde.

Volgens sommigen werd lang gedacht dat de beslissing van Charles over de toekomst van zijn kleinzoon Archie, die volgens hem officieel geen prins kon worden, de reden was van het interview dat Harry en Meghan in maart aan talkshowhost Oprah Winfrey gaven. Dat blijkt volgens de Britse tabloid echter niet zo te zijn.

Article continues after the ad

Mexit

In februari werden de laatste afspraken afgerond voordat Harry en Meghan officieel een stapje terugdeden binnen het Britse koningshuis, een beslissing die in het Engels werd omgedoopt tot Mexit. Een van die afspraken was dat Harry zijn militaire titels zou moeten opgeven in ruil voor meer vrijheid buiten het paleis.

Boze prins

'Harry en Meghan waren erg overstuur voor het gesprek met Oprah, omdat vlak daarvoor de laatste Mexit-afspraken waren getekend, waarbij Harry zijn militaire titels moest inleveren', aldus de bron van The Sun. 'Dat maakte hem zo boos. Hij is erg emotioneel en zijn militaire titels betekenden veel voor hem, aangezien hij zelf ook in het leger heeft gezeten.'

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.