De Britse prins Charles viert woensdag zijn 70e verjaardag met tal van buitenlandse koninklijke gasten. Namens de Oranjes is prinses Beatrix bij het feest op Buckingham Palace. Behalve prinses Beatrix komen onder anderen de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Noorse koning Harald en koningin Sonja op verjaarsvisite.

Prins Charles zit, zo lang zijn moeder koningin Elizabeth leeft, in de wachtkamer voor de Britse troon. Hij heeft de afgelopen decennia gebruikt om zich intensief op zijn toekomstige taak voor te bereiden en daarnaast heeft hij tal van onderwerpen tot de zijne gemaakt. Zo waarschuwde hij begin jaren zeventig al voor het gevaar van vervuiling door een teveel aan plastic en luidde hij al vroeg de alarmbel over klimaatverandering. Destijds werd Charles erom uitgelachen, tegenwoordig wordt hij alom geprezen.

Article continues after the ad

Rustiger aan

Volgens zijn tweede echtgenote Camilla ligt Charles niet wakker van de dag waarop hij koning wordt. 'Hij weet dat het een keer komt, maar ondertussen doet hij gewoon zijn werk. Ik zou willen dat hij het wat rustiger aan ging doen, maar dat is een ijdele wens', aldus de hertogin van Cornwall tegen de BBC.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP