De Britse prins Charles (73) ligt andermaal onder vuur vanwege het accepteren van een op zijn minst discutabele gift aan zijn liefdadigheidsinstelling. Kortgeleden werden er al grote vraagtekens gezet bij een bedrag van drie miljoen euro, gedoneerd door de voormalige premier van Qatar.

The Sunday Times, die met de onthulling kwam, benadrukte dat er geen reden was om aan te nemen dat de gift illegaal was. Het geld was bedoeld voor het Prince of Wales’s Charitable Fund, de liefdadigheidsinstelling van Charles. De instelling liet weten dat het de keuze was van de gulle gever om deze in contanten te doen én dat de donatie direct in het fonds gestort werd. Ook zei men dat daarbij alle gangbare, correcte procedures gevolgd waren.

Bemoeienis 

Hetzelfde zou gelden voor een recente gift die echter nog veel meer verbijstering teweeg brengt. Charles blijkt in 2013 voor zijn liefdadigheidsorganisatie 1 miljoen pond (bijna 1,2 miljoen euro) te hebben ontvangen van de familie van Osama bin Laden. Charles zou door zijn adviseurs zijn afgeraden de gift te accepteren. Clarence House, het kantoor van de prins, zegt echter: ‘De schenking is destijds zorgvuldig overwogen. Verschillende bronnen werden geraadpleegd, waaronder de regering. Het besluit om de donatie te accepteren werd volledig genomen door de beheerders. Elke poging om iets anders te suggereren is misleidend en onnauwkeurig.’ Volgens The Sunday Times heeft Charles zich er echter wel degelijk persoonlijk mee bemoeid.

 

 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad