Prins Charles’ echtgenote Camilla is intens verdrietig om de huwelijksbreuk van haar zoon Tom Parker Bowles en diens echtgenote Sara. Maar ze zou zich ook zorgen maken over Tom, die zo heeft geleden onder de buitenechtelijke relatie van Charles en Camilla dat hij destijds vluchtte in drank en drugs...

Uit elkaar

Net nu de Windsors opgelucht kunnen ademhalen omdat prins Harry eindelijk de ware heeft gevonden, krijgt de Britse koninklijke familie met een zoveelste scheiding te maken. Tom Parker Bowles (43) heeft na twaalf jaar huwelijk de echtelijke woning verlaten. Tom is de enige zoon van Camilla Parker Bowles, de echtgenote van prins Charles, uit haar huwelijk met Andrew Parker Bowles. Tom houdt zijn lippen stijf op elkaar over de reden waarom hij en echtgenote Sara Buys (44) – ze hebben samen dochter Lola (10) en zoon Freddy (7) – uit elkaar zijn gegaan.

Lijdensweg

En dat is opmerkelijk, want Tom, schrijver van boeken over eten en onder andere jurylid in tal van kookprogramma’s, staat bekend als zeer openhartig. Zo vertelde hij zonder gêne over de lijdensweg die hij doormaakte toen de buitenechtelijke relatie van moeder Camilla en prins Charles gemeengoed werd. Toen in 1993 Britse media de tekst publiceerden van een opgenomen telefoongesprek van Camilla en Charles, kreeg Tom het zwaar te verduren. In het gesprek, gevoerd in 1989 toen Charles getrouwd was met Diana en Camilla met Andrew, vertellen de twee hoezeer ze naar elkaar verlangen en uit Charles de wens in Camilla’s broek te kunnen leven. Heel Engeland was in shock. Tom vertelde later: ‘Ik herinner me dat ik niet naar de kranten wilde kijken... De dingen die we zeggen tegen mensen van wie we houden... Je wilt niet dat de hele wereld die leest. Ik was woedend. Ik wilde dat soort dingen niet over mijn moeder lezen.’

Het hele verhaal lees je in Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld ANP

Door al het babynieuws-geweld uit Engeland is het praktisch iedereen ontgaan dat er nóg een royal baby ter wereld is gekomen. Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiraghi met een vermogen van 2,2 miljard euro, is bevallen van een zoon.

De oudste zoon van prinses Caroline en zijn vrouw Tatiana verwelkomden namelijk óók een zoon, maar dan op maandag 21 april. En hoe toevallig: het is ook het derde kindje voor hen, net als voor Kate en William.

Max Rainier

Andrea en Tatiana kozen voor een mooie, passende naam. Hun zoon heeft namelijk de naam Max Rainier gekregen. Dat is nogal speciaal, want het kind is vernoemd naar zijn opa die in 2005 overleed. 

Overigens krijgt Max Rainier al snel een neefje erbij. Pierre, Andrea's broer, wordt in mei vader. 

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: Hollandse hoogte

Met een kledingbudget van zo'n twee ton per jaar kan Máxima het breed laten hangen bij modehuizen als Natan en couturier Jan Taminiau. Maar ze heeft ook het zuunige van de Hollanders mee gekregen. Zo droeg ze tijdens het jaarlijkse galadiner Corps Diplomatique een galajurk uit 2001.

De jurk mag dan 17 jaar oud zijn, het blijft een vertrouwde favoriet van onze koningin. Niet alleen droeg ze het destijds, ze trok 'm in 2007 nog eens uit de kast en nu weer. Tja, als je er veel geld voor betaalt, moet je er natuurlijk ook van kunnen genieten.

De jurk zelf is van haar favoriete ontwerper Natan, waarvoor ze twee keer per jaar naar Brussel afreist om de agenda door te nemen. Aan de hand van die afspraken worden vervolgens outfits voor de koningin gemaakt. Maar dit keer hoefde de ontwerper niet aan het werk, gezien ze deze oude jurk wilde dragen met juwelen van Juliana. 

koningin maxima
koningin maxima

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: ANP, Hollandse Hoogte