Prins Charles’ echtgenote Camilla is intens verdrietig om de huwelijksbreuk van haar zoon Tom Parker Bowles en diens echtgenote Sara. Maar ze zou zich ook zorgen maken over Tom, die zo heeft geleden onder de buitenechtelijke relatie van Charles en Camilla dat hij destijds vluchtte in drank en drugs...

Uit elkaar

Net nu de Windsors opgelucht kunnen ademhalen omdat prins Harry eindelijk de ware heeft gevonden, krijgt de Britse koninklijke familie met een zoveelste scheiding te maken. Tom Parker Bowles (43) heeft na twaalf jaar huwelijk de echtelijke woning verlaten. Tom is de enige zoon van Camilla Parker Bowles, de echtgenote van prins Charles, uit haar huwelijk met Andrew Parker Bowles. Tom houdt zijn lippen stijf op elkaar over de reden waarom hij en echtgenote Sara Buys (44) – ze hebben samen dochter Lola (10) en zoon Freddy (7) – uit elkaar zijn gegaan.

Lijdensweg

En dat is opmerkelijk, want Tom, schrijver van boeken over eten en onder andere jurylid in tal van kookprogramma’s, staat bekend als zeer openhartig. Zo vertelde hij zonder gêne over de lijdensweg die hij doormaakte toen de buitenechtelijke relatie van moeder Camilla en prins Charles gemeengoed werd. Toen in 1993 Britse media de tekst publiceerden van een opgenomen telefoongesprek van Camilla en Charles, kreeg Tom het zwaar te verduren. In het gesprek, gevoerd in 1989 toen Charles getrouwd was met Diana en Camilla met Andrew, vertellen de twee hoezeer ze naar elkaar verlangen en uit Charles de wens in Camilla’s broek te kunnen leven. Heel Engeland was in shock. Tom vertelde later: ‘Ik herinner me dat ik niet naar de kranten wilde kijken... De dingen die we zeggen tegen mensen van wie we houden... Je wilt niet dat de hele wereld die leest. Ik was woedend. Ik wilde dat soort dingen niet over mijn moeder lezen.’

Het hele verhaal lees je in Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel.


Beeld ANP

Koningin Elizabeth (92) en prins Philip  (97) zijn inmiddels al 71 jaar getrouwd, toch wonen ze al een jaar niet meer samen. Sinds Philip vorig jaar met pensioen ging, woont hij op Wood Farm. Elizabeth daarentegen brengt haar dagen door op Windsor Castle.

De twee wonen zo’n 200 kilometer bij elkaar vandaan, en volgens ingewijden mist Elizabeth haar man enorm. Ze gunt Philip echter zijn pensioen.

Rust nemen

‘’Als hij nog steeds te midden van het koninklijke bedrijf zou wonen, dan zou hij zich verplicht voelen om te blijven opdraven op officiële gelegenheden. Wood Farm betekent dat hij niet té ver weg is, maar  ver genoeg om te kunnen ontspannen,’’ aldus een bron uit het koningshuis.

Gelijkvloers

Daarnaast is Windsor Castle niet echt geschikt voor iemand met artritis. De grote afstanden tussen de vertrekken waren lastig voor Philip, in tegenstelling tot het huis op Wood Farm. Sinds zijn intrek heeft de cottage een nieuwe keuken gekregen en is alles gelijkvloers gemaakt. Daarnaast heeft de prins vier mensen tot zijn beschikking, waaronder een huishoudster en een kok. Hij heeft echter wel iedereen gevraagd om niet in uniform te werken, maar in gewone kleding.

Lekker uitslapen

Sinds Philips verhuizing is de dagelijkse routine van zijn vrouw ook versoepeld. Nu ze niet meer samen met haar man kan ontbijten, zou Elizabeth vaak pas rond elf uur s’ ochtends beneden verschijnen, waar ze haar privésecretaris dan ontvangt. Daarnaast heeft ze meer tijd vrijgemaakt voor bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP 

De 34-jarige Sarah Mhlanga wordt regelmatig aangestaard wanneer ze haar boodschappen doet. Iedereen denkt dat het Meghan Markle is. 

Sarah heeft er vaak mee te maken: mensen die haar aanstaren en vragen om een handtekening. Als je even snel kijkt lijkt Sarah inderdaad wel wat op Meghan.

Vermomd

Soms Meghan doet zelf boodschappen, dus het zou kunnen dat je haar een keer tegenkomt in een supermarkt vlakbij Kensington Palace. “Om niet meteen herkend te worden door fans draagt de hertogin vaak een pet en andere kleren”, laat een bron weten aan Amerikaanse media.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images, Twitter