Prins Charles’ echtgenote Camilla is intens verdrietig om de huwelijksbreuk van haar zoon Tom Parker Bowles en diens echtgenote Sara. Maar ze zou zich ook zorgen maken over Tom, die zo heeft geleden onder de buitenechtelijke relatie van Charles en Camilla dat hij destijds vluchtte in drank en drugs...

More content below the advertising

Uit elkaar

Net nu de Windsors opgelucht kunnen ademhalen omdat prins Harry eindelijk de ware heeft gevonden, krijgt de Britse koninklijke familie met een zoveelste scheiding te maken. Tom Parker Bowles (43) heeft na twaalf jaar huwelijk de echtelijke woning verlaten. Tom is de enige zoon van Camilla Parker Bowles, de echtgenote van prins Charles, uit haar huwelijk met Andrew Parker Bowles. Tom houdt zijn lippen stijf op elkaar over de reden waarom hij en echtgenote Sara Buys (44) – ze hebben samen dochter Lola (10) en zoon Freddy (7) – uit elkaar zijn gegaan.

Lijdensweg

En dat is opmerkelijk, want Tom, schrijver van boeken over eten en onder andere jurylid in tal van kookprogramma’s, staat bekend als zeer openhartig. Zo vertelde hij zonder gêne over de lijdensweg die hij doormaakte toen de buitenechtelijke relatie van moeder Camilla en prins Charles gemeengoed werd. Toen in 1993 Britse media de tekst publiceerden van een opgenomen telefoongesprek van Camilla en Charles, kreeg Tom het zwaar te verduren. In het gesprek, gevoerd in 1989 toen Charles getrouwd was met Diana en Camilla met Andrew, vertellen de twee hoezeer ze naar elkaar verlangen en uit Charles de wens in Camilla’s broek te kunnen leven. Heel Engeland was in shock. Tom vertelde later: ‘Ik herinner me dat ik niet naar de kranten wilde kijken... De dingen die we zeggen tegen mensen van wie we houden... Je wilt niet dat de hele wereld die leest. Ik was woedend. Ik wilde dat soort dingen niet over mijn moeder lezen.’

Het hele verhaal lees je in Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel.


Beeld ANP

Harry en Meghan

Prins Harry en zijn broer prins William lieten van de week weten hun hofhouding op te gaan splitsen. Maar de Sunday Times meldt nu dat prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle het liefst helemaal onafhankelijk worden van Buckingham Palace. Koningin Elizabeth keurt deze plannen af.

Momenteel delen de hertogen van Sussex en Cambridge, Harry en William, een kantoor in Keningston Palace. Harry en zijn vrouw verhuizen echter dit voorjaar naar Frogmore Cottage in Windsow, waar ze ook zullen starten met hun eigen hofhuiding. Maar als we de Sunday Times mogen geloven, willen Harry en Meghan dat helemaal niet.

More content below the advertising

Volgens een koninklijke bron zouden de twee een huishouden willen dat los staat van de koninklijke familie, zodat ze wereldwijd onder hun eigen Sussex-paraplu filantropisch en humanistisch werk kunnen doen. En daarnaast hoopt Meghan ook haar werk als activist voort te kunnen zetten.

Buckingham Palace

Dat de Queen niet achter deze plannen staat, is helemaal niet zo gek. Buckingham Palace houdt graag de controle over alles en daarnaast gaat de koninklijke familie al decennia lang op een bepaalde en dezelfde manier aan de gang met hun werkzaamheden en verplichtingen.

Even laten zien wie de baas is

"Ze wilden dat hun huishouden volledig onafhankelijk was van Buckingham Palace, maar kregen een 'nee' te horen. Er is een institutionele structuur die dat soort onafhankelijkheid niet toestaat. Het is goedom de Sussexes onder de jurisdictie van Buckingham Palace te laten vallen, zodat ze niet zomaar hun gang kunnen gaan en hun ding kunnen doen", aldus de koninklijke bron.

Blijkbaar zitten er dus mensen binnen Buckingham Palace die prins Harry en Meghan maar al te graag duidelijk willen maken wat hun plek is en vooral wie de baas is. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Elle, Sunday Times | Beeld: ANP

'Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee.' Dat stellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een reactie op de website van het koninklijk huis.

Het paar noemt 'geweldsdaden als deze volstrekt onacceptabel'. En: 'Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren.'

More content below the advertising

Het koningspaar dankt alle hulpverleners en zegt in gedachten te zijn bij de inwoners van Utrecht.

Drie doden

Bij een schietpartij in Utrecht vielen op maandagochtend tenminste drie doden. Negen gewonden worden momenteel behandeld in het ziekenhuis. De dader van de schietpartij is voortvluchtig. 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram, ANP | Beeld: Instagram, ANP