Prins Charles blijkt meer dan veertig jaar lang intensief gecorrespondeerd te hebben met de vorig jaar overleden oud-first lady Nancy Reagan. De Britse prins vertrouwde zijn meest persoonlijke gevoelens toe aan Nancy, met wie hij een zeer bijzondere band had. De brieven zijn onlangs openbaar geworden, maar of Charles daar nu blij mee is..

Article continues after the ad

Lees ook: Nieuwe biografie onthult schokkende details huwelijk Charles en Diana

Hart onder de riem

Nancy stak Charles een hart onder de riem na het uitkomen van Andrew Mortons boek Diana: Her True Story, waaraan de prinses in het geheim meewerkte. Diana vertelde Morton hoezeer ze leed onder de relatie die Charles had met Camilla Parker Bowles en hoe koud en onverschillig de prins tegenover haar was.

 

Griekse tragedie

In antwoord op haar meelevende woorden, schrijft Charles 'Dear Nancy': 'Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel je hartverwarmende brief voor mij betekent. Precies zoals je zegt, niemand kan echt begrijpen hoe het is tot je het zelf meemaakt, en daarom wordt het alleen maar erger. Op een dag zal ik je het hele verhaal vertellen. Het is een soort Griekse tragedie en zou een heel goed toneelstuk zijn!' 

 

Verschrikkelijk

Ook bekent hij dat het verhaal over zijn huwelijk met Diana 'zo verschrikkelijk is dat weinig mensen die er geen getuige van zijn geweest het zouden geloven'. Zijn brieven aan Nancy Reagan laten een hele ándere Charles zien en daar kan hij alleen maar blij om zijn.

 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 24 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP