In een zeldzaam interview heeft prins Albert van Monaco gesproken over de traumatische dood van zijn moeder, prinses Grace. 

Hij vertelt in het vraaggesprek - voor het programma In Depth with Graham Bensinger - ook dat zijn vader "nooit meer dezelfde man" is geworden na het tragische auto-ongeluk, waarbij prinses Grace op 52-jarige leeftijd om het leven kwam.

'Een trauma, vooral voor Stéphanie'

Albert (59) noemt het ongeluk "traumatisch" voor de koninklijke familie, met name voor zijn zus Stéphanie, die ten tijde van het ongeluk naast haar moeder in de auto zat. Grace Kelly overleed in september 1982 in Monaco, nadat ze de macht over het stuur verloor in een haarspeldbocht, waarna de auto in een ravijn terechtkwam. 

Verwerking kostte jaren

Prins Albert, de regerende monarch van het mini-vorstendom Monaco, vertelde dat het Stéphanie jaren heeft gekost om de gebeurtenissen te verwerken. Albert zocht zelf troost bij zijn familie, zo zei hij. Alberts zus Stéphanie, inmiddels 52, had meerdere verwondingen, waaronder gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en - zo bleek later - een gebroken nek. Maar het zwaarste was voor haar, zo vertelde Albert, "dat zij haar moeder niet heeft kunnen redden". Hij zei: "Weet je, het is de pijn van de wetenschap dat je ín die auto met je moeder zat, maar niet in staat bent geweest om haar eruit te trekken - of om dit te voorkomen. Dit was voor iedereen een traumatische ervaring geweest."

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP | Bron: Nouveau