In een zeldzaam interview heeft prins Albert van Monaco gesproken over de traumatische dood van zijn moeder, prinses Grace. 

Hij vertelt in het vraaggesprek - voor het programma In Depth with Graham Bensinger - ook dat zijn vader "nooit meer dezelfde man" is geworden na het tragische auto-ongeluk, waarbij prinses Grace op 52-jarige leeftijd om het leven kwam.

'Een trauma, vooral voor Stéphanie'

Albert (59) noemt het ongeluk "traumatisch" voor de koninklijke familie, met name voor zijn zus Stéphanie, die ten tijde van het ongeluk naast haar moeder in de auto zat. Grace Kelly overleed in september 1982 in Monaco, nadat ze de macht over het stuur verloor in een haarspeldbocht, waarna de auto in een ravijn terechtkwam. 

Verwerking kostte jaren

Prins Albert, de regerende monarch van het mini-vorstendom Monaco, vertelde dat het Stéphanie jaren heeft gekost om de gebeurtenissen te verwerken. Albert zocht zelf troost bij zijn familie, zo zei hij. Alberts zus Stéphanie, inmiddels 52, had meerdere verwondingen, waaronder gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en - zo bleek later - een gebroken nek. Maar het zwaarste was voor haar, zo vertelde Albert, "dat zij haar moeder niet heeft kunnen redden". Hij zei: "Weet je, het is de pijn van de wetenschap dat je ín die auto met je moeder zat, maar niet in staat bent geweest om haar eruit te trekken - of om dit te voorkomen. Dit was voor iedereen een traumatische ervaring geweest."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP | Bron: Nouveau

Prinses Diana stond heel graag voor de camera van Patrick Demarchelier. Maar nu ligt de fotograaf onder vuur; hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. 

Beschuldigingen

Patrick Demarchelier heeft een aantal wereldberoemde portretten van Diana gemaakt. Maar nu claimt een ex-assistent dat de fotograaf haar lastigviel op negentienjarige leeftijd. Ze ging erop in omdat ze bang was om haar baan te verliezen. Patrick zou ook andere modellen bij de borsten hebben gegrepen volgens The Boston Globe. "Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we ‘s anderendaags naaktfoto’s van de meisjes aantroffen in de donkere kamer," vertelt de ex-assistente. De fotograaf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

 

#diana in @britishvogue editor #annaharvey hair by @sammcknight1 makeup by @marygreenwell

Een bericht gedeeld door Patrick Demarchelier (@patrickdemarchelier) op

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle