Kleine prins Jacques stal op de recente Nationale Feestdag in Monaco de show toen hij in zijn mini-uniform plechtig salueerde. Het lijkt erop dat prins Albert zijn zoon langzaam voorbereidt op de dag dat hij vorst wordt. Maar anders dan dat hij zelf werd klaargestoomd.

Coronaproof

Geen feestvierders op het paleisplein, geen zwaaiende Grimaldi’s op het balkon, geen parade en geen vuurwerkshow. De Nationale Feestdag in Monaco afgelopen 19 november werd coronaproof gevierd. Prins Albert en prinses Charlène woonden met hun kinderen en een deel van hun familie – met mondkapjes – alleen de traditionele dienst in de kathedraal bij. Later nam het prinselijk gezin een videoboodschap op in het paleis, waarin ze de Monegasken een prettige feestdag wensten. En toch had de sobere dag een indrukwekkend element: de kleine prins Jacques.

Article continues after the ad

Toekomstige taak

Naast zijn tweelingzus Gabriella salueerde de bijna zesjarige Jacques, gestoken in uniform, na de kerkdienst als een volleerd vorst naar de militairen. Het lijkt erop dat Albert zijn troonopvolger nu al voorbereidt op diens toekomstige taak. De sfeer waarin dat gebeurt is echter volkomen anders dan Albert in zijn jonge jaren zelf ervoer. Over die tijd zei Albert ooit tegen Paris Match: ‘Ik heb een zeer prettige jeugd gehad, waarin het aan vrijwel niets ontbrak.’ Maar ook: ‘Het enige dat me spijt is dat ik pas vanaf mijn negende op een echte school mocht. Tot die tijd kreeg ik les op het paleis.'

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.