In hun pogingen te bewijzen dat in hun huwelijk alles nog koek en ei is, worden prins Albert van Monaco en zijn Charlène flink dwarsgezeten. Door niemand minder dan Nicole Coste, de  ex-minnares van de prins en moeder van zijn buitenechtelijke zoon Alexandre. Zij laat plotseling van zich horen en dat roept de nodige vragen op...

Ze ging in mei twaalf dagen naar Zuid-Afrika voor ‘een missie die deel uitmaakt van de strijd om de natuur te beschermen’, maar prinses Charlène van Monaco zit nog steeds in haar thuisland. Ze kreeg last van haar oren, ging naar de dokter en bleek een zeer ernstige luchtweginfectie te hebben. Daarmee mocht ze niet vliegen, dus terugkeren naar Monaco was geen optie. Half augustus onderging Charlène een vier uur durende operatie waarvan het herstel zeker tot eind oktober zou duren; pas dan mocht ze naar echtgenoot prins Albert en tweeling Jacques en Gabriella. Twee weken geleden stortte ze in, naar verluidt vanwege ‘complicaties van de infectie’, en werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Gezondheidsproblemen

In Monaco is men er echter zo langzamerhand van overtuigd dat Charlène heel andere beweegredenen dan gezondheidsproblemen heeft om in Zuid-Afrika te blijven. Haar huwelijk met Albert zou volkomen fake zijn, zo wordt er gefluisterd; Charlène zou een eigen appartement in Monte Carlo hebben waar ze vaker verblijft dan bij haar echtgenoot in het paleis. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat de twee er niet meer onderuit kunnen en bekend moeten maken dat ze gaan scheiden. Charlène en Albert doen hun uiterste best die geruchten de kop in te drukken. De prinses zegt dat ze Albert en haar kinderen verschrikkelijk mist.

Gezinshereniging

Over het feit dat ze op 10 juli haar tiende huwelijksjubileum met Albert niet kon vieren, zei ze tegen Channel24: ‘Dat was verschrikkelijk moeilijk. Zonder de liefde en steun van Albert zou ik deze moeilijke tijd nooit doorkomen.’ Ze vertelde dat ze nauw contact houdt met het thuisfront: ‘Mijn dagelijkse gesprekken met Albert en de kinderen helpen mij enorm om positief te blijven, maar ik mis ze.’ Begin juni en eind augustus stapte Albert met Jacques en Gabriella op het vliegtuig naar Zuid-Afrika om tijd met Charlène te kunnen doorbrengen. Foto’s van de gezinshereniging die Charlène op Instagram plaatste, hadden echter niet het gewenste effect. ‘Heel gedwongen’ en ‘vreemde lichaamstaal’ waren enkele reacties op social media. Het charmeoffensief van het prinselijk paar wordt nu helemaal om zeep gebracht door Alberts ex-minnares Nicole Coste, die plotseling de spotlights heeft gestolen. Nicole is de moeder van Alberts buitenechtelijke zoon Alexandre.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.