Liefhebbers van de paardensport leven dan toe naar een evenement als Jumping Amsterdam, dat geldt niet voor iedereen! Zeker niet voor organisaties die zich bekommeren om het dierenwelzijn. Dat weet prinses Margarita (47) als geen ander, sinds ze bestuurslid en gastvrouw voor Jumping Amsterdam is.

‘De afgelopen jaren is er nog wel eens wat onrust geweest over het wel en wee van de paarden die hier aan de wedstrijden meedoen,’ vertelde de prinses eerder aan Story. ‘Dit jaar hebben we echter voor eens en voor altijd laten zien dat bij ons de liefde voor het paard juist altijd centraal staat.’ Wervende teksten, die echter lang niet iedereen over de streep krijgen.

Partijcongres

En zeker niet de bloedfanatieke leden van de Partij voor de Dieren, die bij Jumping Amsterdam van dit jaar een wel heel brutale streek uithaalden: zij organiseerden pal naast het gebouw waar Margarita’s ‘feestje’ werd gehouden een partijcongres
met alle toeters en bellen. Grinnikend zagen de leden van de partij er op toe hoe de vipgasten van Margarita niet ontkwamen aan de vlaggen van de PvdD pál naast de hoofdingang. Een toch wat ongemakkelijke situatie voor Margarita en de haren.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.