Hij heeft een veelbesproken leven achter de rug en zelfs zijn huwelijk met Charlène Wittstock leek daar geen verandering in te brengen. Maar aan de vooravond van zijn 60e verjaardag lijkt prins Albert van Monaco eindelijk getemd.

Dat hij ooit vorst van Monaco zou worden was geen ambitie, maar niets anders dan zijn onvermijdelijke lot. Een huwelijk en – wettig – nageslacht stelde hij zo lang mogelijk uit. Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi, vorst van Monaco, heeft geprobeerd zo lang mogelijk van zijn vrije leven te genieten en dat is hem aardig gelukt. Albert was jarenlang de playboyprins, die mooie vrouwen in rap tempo verslond. De feestprins, die zich met zijn vriendengroep in het nachtleven van Monte Carlo, Parijs of New York vermaakte.

Zorgen

Vader Rainier bekende in 1998 zich ernstig zorgen te maken om zijn zoon, die hem moest opvolgen en zelf ook voor een troonopvolger moest zorgen. ‘Hij moet nu wel een beetje haast maken met het stichten van een gezin,’ zei Rainier. ‘Hij moet er in elk geval eens serieuzer aan gaan denken.’ Albert reageerde daar geïrriteerd op. ‘Er staat volgens mij niet in de grondwet dat de regerend vorst getrouwd moet zijn. Er bestaat volgens mij ook geen limiet om te mogen trouwen. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben niet van plan om mijn hele leven vrijgezel te blijven.’ 

Lees het hele artikel in Story editie 11. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Als Meghan Markle had geweten dat ze een potje ging basketballen, had ze vast een andere outfit aangetrokken. Maar de kersverse hertogin is de beroerdste niet en deed fanatiek mee. Op torenhoge hakken.

Wedstrijdje

Meghan bracht samen met haar man Harry een bezoekje aan de universiteit van Loughborough. Daar werden een aantal masterclasses gegeven door topsporters. Hoewel de koninklijke paar enkel had kunnen toekijken langs de zijlijn, besloten ze mee te doen aan een basketbalwedstrijd: Team Harry versus team Meghan. Wie er heeft gewonnen is niet bekend, maar aan hun winnaarsmentaliteit lag het in ieder geval niet.Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zouden afgelopen weekend de bloemetjes hebben buitengezet in onze hoofdstad, waar ze uitgenodigd waren voor de feestelijke opening van SoHo House Amsterdam. Dit meldt The Evening Standard.

Feestweekend

Harry en Meghan zouden drie dagen lang genoten hebben van een weekend dat omschreven werd als 'eten, drinken, slapen, dansen, bootjes en fietsen'. Naast de royals werden er nog een aantal prominente gasten ingevlogen, zoals acteurs Eddie Redmayne, Jenna Coleman, Stanley Tucci en model Lily Cole.

Exclusieve club

SoHo House is een exclusieve club voor leden en doet tevens dienst als hotel voor diezelfde leden. Voor Harry en Meghan heeft de club een speciale betekenis, omdat hun eerste date plaatsvond in een privé eetkamer van SoHo House London. Ook zou Meghan haar vrijgezellenfeest hebben gevierd in een vestiging van de club in de Engelse Cotswolds.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld & tekst: ANP