Fotograaf
Peter Smulders

Hij heeft een veelbesproken leven achter de rug en zelfs zijn huwelijk met Charlène Wittstock leek daar geen verandering in te brengen. Maar aan de vooravond van zijn 60e verjaardag lijkt prins Albert van Monaco eindelijk getemd.

Dat hij ooit vorst van Monaco zou worden was geen ambitie, maar niets anders dan zijn onvermijdelijke lot. Een huwelijk en – wettig – nageslacht stelde hij zo lang mogelijk uit. Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi, vorst van Monaco, heeft geprobeerd zo lang mogelijk van zijn vrije leven te genieten en dat is hem aardig gelukt. Albert was jarenlang de playboyprins, die mooie vrouwen in rap tempo verslond. De feestprins, die zich met zijn vriendengroep in het nachtleven van Monte Carlo, Parijs of New York vermaakte.

Zorgen

Vader Rainier bekende in 1998 zich ernstig zorgen te maken om zijn zoon, die hem moest opvolgen en zelf ook voor een troonopvolger moest zorgen. ‘Hij moet nu wel een beetje haast maken met het stichten van een gezin,’ zei Rainier. ‘Hij moet er in elk geval eens serieuzer aan gaan denken.’ Albert reageerde daar geïrriteerd op. ‘Er staat volgens mij niet in de grondwet dat de regerend vorst getrouwd moet zijn. Er bestaat volgens mij ook geen limiet om te mogen trouwen. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben niet van plan om mijn hele leven vrijgezel te blijven.’ 

Lees het hele artikel in Story editie 11. Nu in de winkel.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders