Vorig jaar vierden prinses Margriet en haar echtgenoot mr. Pieter van Vollenhoven hun gouden huwelijksfeest. Vijftig jaar getrouwd, terwijl destijds niemand écht in hun relatie geloofde. In een openhartig gesprek met Story praat Pieter van Vollenhoven over deze rumoerige periode. ‘Ons leven is positief verlopen omdat we bij elkaar zijn gebleven.’ 

Als Pieter van Vollenhoven (78) begin jaren zestig had geweten welke moeilijkheden hij en prinses Margriet (75) hadden moeten overwinnen, had hij geaarzeld of hij met hun relatie door moest gaan. Dat onthult hij deze week in een openhartig interview met Story. Tegelijkertijd is hij blij dat hij deze aarzeling nooit heeft gevoeld. De twee ontmoetten elkaar in 1962 bij een studentenfeest in Wageningen. Er was direct een klik, maar de relatie moest geheim blijven. Slechts een paar goede vriendinnen van Margriet wisten ervan. Eerder vertelde Pieter van Vollenhoven: ‘Margriet had een vriendin en zij bracht me haar brieven. Ik had een foto van die vriendin op mijn bureau staan, want als zij dan langskwam kon ik tegen mijn huisgenoten zeggen dat zij mijn vriendin was.’ Prinses Margriet besefte dat de tegenstand groot zou zijn als bekend werd dat ze met een burgerjongen, een Leidse rechtenstudent, een relatie had. Daarin kreeg ze gelijk. Vrijwel iedereen, op koningin Juliana na, was tegen haar relatie met Pieter! Ook zijn ouders vonden het ongepast dat Pieter op een prinses verliefd had dúrven worden. Het werd het verliefde paar destijds niet makkelijk gemaakt.

Lees er alles over in Story editie 13. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Het artikel staat op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders

Sinds prins Harry en Meghan Markle openlijk een stel vormen, is er nog geen moment geweest dat de buitenwacht níét met belastende verklaringen kwam over de Amerikaanse actrice. Harry zou vrezen dat zijn huwelijk met Meghan hierdoor onder druk komt te staan...

Meghans voormalige hartsvriendin Ninaki Priddy vertelde aan de Daily Mail: ‘Meghan is helemaal niet zo onschuldig als iedereen denkt. Achter die lieve lach gaat een berekenende, koude vrouw schuil.’ Ook zei ze dat Meghan haar eerste echtgenoot Trevor Engelson, met wie ze twee jaar getrouwd was, als een baksteen had laten vallen: ‘Toen ze een beroemde actrice werd, was hij kennelijk niet goed genoeg meer voor haar.’ Meghans vader deed de gemoederen nóg hoger oplaaien. Hij sloot een deal met een paparazzo die hem zogenaamd stiekem fotografeerde, terwijl hij artikelen over Harry en Meghan in een internetcafé las. Toen bekend werd dat hij zich daarvoor had laten betalen, bood Thomas zijn excuses aan en zei zich zo te schamen dat hij niet naar de bruiloft zou komen. Even later zou hij wél weer komen – hij zou Meghan weggeven – om vervolgens vanwege een hartoperatie tóch verstek te laten gaan. En toen verscheen hij plotsklaps op televisie in een interview waar niemand iets van wist... De gebeurtenissen zouden Harry en Meghan nerveus maken voor wat er nú weer zal gebeuren en Meghan zou enorm lijden onder de situatie. Harry zou zelfs vrezen dat al die krachten van buitenaf er uiteindelijk voor zorgen dat hun prille huwelijk ernstig wordt ondermijnd. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)

De Spaanse oud-koning Juan Carlos is voor de zoveelste keer in opspraak geraakt. Nu vanwege belastingontduiking! Juan Carlos’ voormalige minnares Corinna is klokkenluider. Grote vraag is waaróm. Neemt ze wraak op de voormalige Spaanse getrouwde vorst die terugkeerde bij een ándere ex-geliefde?

Een nieuw, zoveelste schandaal treft de Spaanse koninklijke familie. Oud-koning Juan Carlos wordt beticht van belastingontduiking en witwassen. De Spaanse minister van Justitie Dolores Delgado heeft een onderzoek naar zijn handel en wandel aangekondigd. Aanleiding is de opname van een gesprek tussen Corinna zu Sayn-Wittgenstein en een voormalige Spaanse politieman, zo schrijft de Spaanse krant OK Diario. Het gesprek zou in 2015 in Londen hebben plaatsgehad.

Ex-minnares

Corinna is de ex-minnares van Juan Carlos. Hun affaire, die zo’n twaalf jaar duurde tijdens zijn huwelijk met Sofia, kwam aan het licht toen de toen-malige koning op olifantenjacht in Botswana zijn heup brak en naar het ziekenhuis in Madrid moest worden vervoerd. Toen werd duidelijk dat Corinna hem had vergezeld op zijn safari. Juan Carlos brak meteen met Corinna, die naar Monaco vertrok en daar adviseur van prins Albert werd. En van die verhuizing zou Juan Carlos dankbaar gebruik hebben gemaakt. In het gesprek met de oud-agent vertelde Corinna namelijk dat Juan Carlos op háár naam, zonder dat ze het wist en zonder haar toestemming, in het buitenland panden kocht. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP