Vorig jaar vierden prinses Margriet en haar echtgenoot mr. Pieter van Vollenhoven hun gouden huwelijksfeest. Vijftig jaar getrouwd, terwijl destijds niemand écht in hun relatie geloofde. In een openhartig gesprek met Story praat Pieter van Vollenhoven over deze rumoerige periode. ‘Ons leven is positief verlopen omdat we bij elkaar zijn gebleven.’ 

Als Pieter van Vollenhoven (78) begin jaren zestig had geweten welke moeilijkheden hij en prinses Margriet (75) hadden moeten overwinnen, had hij geaarzeld of hij met hun relatie door moest gaan. Dat onthult hij deze week in een openhartig interview met Story. Tegelijkertijd is hij blij dat hij deze aarzeling nooit heeft gevoeld. De twee ontmoetten elkaar in 1962 bij een studentenfeest in Wageningen. Er was direct een klik, maar de relatie moest geheim blijven. Slechts een paar goede vriendinnen van Margriet wisten ervan. Eerder vertelde Pieter van Vollenhoven: ‘Margriet had een vriendin en zij bracht me haar brieven. Ik had een foto van die vriendin op mijn bureau staan, want als zij dan langskwam kon ik tegen mijn huisgenoten zeggen dat zij mijn vriendin was.’ Prinses Margriet besefte dat de tegenstand groot zou zijn als bekend werd dat ze met een burgerjongen, een Leidse rechtenstudent, een relatie had. Daarin kreeg ze gelijk. Vrijwel iedereen, op koningin Juliana na, was tegen haar relatie met Pieter! Ook zijn ouders vonden het ongepast dat Pieter op een prinses verliefd had dúrven worden. Het werd het verliefde paar destijds niet makkelijk gemaakt.

Lees er alles over in Story editie 13. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Het artikel staat op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders

Doria Ragland, de moeder van Meghan Markle, heeft tegen eerdere berichten in géén uitnodiging van de Britse koninklijke familie gekregen voor het kerstfeest. Moeder en dochter zullen kerst niet samen vieren.

De moeder van Meghan is niet welkom om kerst te vieren met de Britse koninklijke familie. Harry en Meghan zullen de kerstdagen doorbrengen op Sandringham in Norfolk, met met onder anderen koningin Elizabeth, prins William en hertogin Kate. Het gerucht ging dat Doria óók een uitnodiging zou ontvangen, maar dat is niet gebeurd. Met wie Meghans moeder de kerst doorbrengt, is niet bekend. 

Uitzondering

Meghan vierde vorig jaar kerst vorig jaar ook met prins Harry en zijn familie. Dat was ongebruikelijk, omdat ze toen nog niet getrouwd was met de prins. Gasten die niet tot de royals behoren, krijgen normaliter geen uitnodiging voor het kerstfeest. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

'We’re family. Please reach out to me.' Met deze woorden smeekt Thomas Markle om contact met zijn dochter. De hopeloze vader vertelt in het programma Good Morning Britain dat hij haar elke dag probeert te bereiken. Tevergeefs. 

Smeekbede

Thomas heeft zijn dochter niet meer gesproken sinds de voorbereidingen voor het huwelijk. De hertogin verbrak destijds het contact, waardoor hij zijn schoonzoon nog nooit heeft ontmoet. De vader hoopt dat zij nu wél iets van zich laat horen. 'Ik hou zo veel van je. Je bent mijn dochter en ik zou graag iets van je willen horen,' zegt hij in het programma. 'Ik ben ervan overtuigd dat we onze geschillen kunnen oplossen, want we zijn familie. Laat alsjeblieft iets van je horen.' 

Familieproblemen

De hopeloze vader hoopt zelfs dat koningin Elizabeth hem wil helpen. 'Ik zou het op prijs stellen als ze iets kan doen en ik zou toch zeggen dat zij familieproblemen wil oplossen', zei hij. 'Alle families, koninklijk of niet, zijn hetzelfde en ze zouden bij elkaar moeten zijn. Zeker rond de feestdagen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP