Ivar Mountbatten, de achterneef van koningin Elizabeth, scheidde negen jaar geleden van zijn vrouw Penny omdat hij op mannen viel. Twee jaar nadat haar ex hertrouwde met zijn grote liefde James, heeft Penny nu eindelijk ook opnieuw de liefde gevonden.

Het zorgde in 2018 in het land van de ‘stiff upper lip’ voor grote krantenkoppen: Ivar Mountbatten, de achterneef van koningin Elizabeth en een volle neef van prins Philip, gaf zijn jawoord aan een man. Voor zijn ex-vrouw Penelope (Penny) was het echter allesbehalve een verrassing dat de man met wie ze zeven jaar eerder brak, trouwde met purser James Coyle. Ivar was immers vanaf het begin van hun relatie – hij en Penny trouwden in 1994 – eerlijk geweest over het feit dat hij worstelde met zijn seksuele geaardheid. Penny hield zielsveel van Ivar en accepteerde als een soort Engelse Erica Meiland dat haar echtgenoot ook op mannen viel, ook al hielden ze dat voor de buitenwereld geheim.

Article continues after the ad

Na de breuk

Uiteindelijk besloten de twee in 2011 toch uit elkaar te gaan. ‘Dat was nodig om beiden gelukkig te kunnen zijn,’ zei Penny tegen een Britse krant. Toen Ivar een paar jaar later trouwde met zijn James, was het Penny die hem ‘weggaf’; een ideetje van hun drie dochters Ella (23), Alix (21) en Luli (17). ‘Ik was zeer ontroerd toen ze dat voorstelden,’ zei ze. Penny en Ivar hebben co-ouderschap. Ze noemt James een ‘goede vriend’, iedereen gaat harmonieus met elkaar om. Ivar vertelde vorig jaar aan het tijdschrift Tatler dat zijn man James zielsgelukkig is met zijn drie stiefdochters. ‘Als homoseksuele man had hij tot zijn grote verdriet zelf geen kinderen,’ zei hij. ‘Het maakte hem dolblij dat hij een kant-en-klaar gezin kreeg.’ Volgens Ivar vinden zijn dochters het leuk, nog een man in huis. ‘Beter dan een stiefmoeder die ze niet kunnen uitstaan.’

Beeld: Getty images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 07 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.