De tijd dat royals alleen lintjes doorknipten en leefden van een flinke staatstoelage is allang voorbij. De meesten hebben een ‘echte baan’ en vaak zijn ze daar behoorlijk succesvol in. Zo ook Pauline Ducruet (25), de oudste dochter van prinses Stéphanie van Monaco.

Tijdens de Paris Fashion Week presenteerde Pauline Ducruet alweer de tweede collectie voor haar modemerk Alter Design. De dochter van prinses Stéphanie wordt gezien als een zeer getalenteerd modeontwerpster. Niemand was verbaasd toen Pauline vijf jaar geleden naar New York vertrok om mode te gaan studeren aan de Parsons Design School. Als kind zei ze al tegen haar moeder dat ze uit huis zou gaan zodra ze 18 was. Ze wilde reizen, mensen ontmoeten, de wereld zien. Dat betekende overigens niet dat ze niet van Monaco hield. Ze woont nog steeds in New York, maar vliegt regelmatig terug naar haar geboortegrond om bij haar familie te zijn. ‘Monaco is mijn thuis, mijn nest, mijn cocon, en de plek waar ik naar terugkeer om op te laden.’

Article continues after the ad

Apetrots

Pauline’s halfzus Camille en moeder Stéphanie zaten front row tijdens de modeshow en waren apetrots. De familie is altijd close geweest en Pauline heeft nog altijd veel contact met haar ouders, broer Louis en haar twee halfzussen en twee halfbroers. Pauline plaatst op Instagram regelmatig foto’s met liefdevolle boodschappen aan het adres van haar moeder. Ze roemt haar ouders – die na een zeer publieke affaire van vader Daniel Ducruet uit elkaar gingen toen Pauline pas twee jaar oud was – in interviews over de vrijheid die ze altijd kreeg. 

Zo moeder zo dochter

In feite kiest Pauline nu ook eenzelfde soort carrière als haar moeder. Stéphanie is een beetje van het type ‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’ en was naast zangeres en model ook een tijdje modeontwerpster. Ze ontwierp in de jaren tachtig een badmodelijn en droomde van een succesvolle carrière in de mode. Ze liep zelfs stage bij Christian Dior. Dochter Pauline liep tijdens haar opleiding stages die minstens zo prestigieus waren, namelijk bij Louis Vuitton en hét modemagazine Vogue.Waar Stéphanie’s modecarrière ooit een stille dood stierf – en eigenlijk nooit écht van de grond kwam – zijn kenners uit de fashionwereld ervan overtuigd dat Pauline een groot talent is en dat we nog heel veel van haar gaan horen.

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. 
Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.