Al ruim zes jaar is de schoonzoon van de Spaanse oud-koning Juan Carlos, Iñaki  Urdangarin, verdachte in een grootscheepse fraudezaak. Juan Carlos en de huidige koning Felipe hebben hun handen van hem afgetrokken. Maar infante Cristina, de jongste dochter van Juan Carlos, blijft achter haar man staan. Ook wanneer hij eind maart zijn definitieve gevangenisstraf krijgt?

More content below the advertising

In Spanje wordt druk gespeculeerd wat infante Cristina, de jongste dochter van oud-koning Juan Carlos, zal doen wanneer haar echtgenoot Iñaki Urdangarin eind maart de cel in moet. Al een jaar hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd van de voormalig profhandballer. Vorig jaar februari veroordeelde de rechter hem tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf.

Schuldig

Iñaki werd schuldig bevonden aan onder meer valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. Iñaki zou samen met zakenpartner Diego Torres op grote schaal enorme bedragen uit het Instituut Noos hebben weggesluisd naar privérekeningen. Urdangarin gaf van 2004 tot 2006 leiding aan het bedrijf, dat een non-profit organisatie was voor het promoten van sport en cultuur en geld van de overheid kreeg. Er werden echter veel te hoge bedragen gedeclareerd en werkzaamheden in rekening gebracht die nooit hadden plaatsgevonden. Er zou in totaal ruim vijf miljoen euro (belastinggeld) zijn gestort in lege BV’s die Urdangarin en Torres hadden opgericht. Cristina, die op papier aan het hoofd van het bedrijf stond, werd beschuldigd van medeplichtigheid, maar ontkende dat ze bewust strafbare feiten had gepleegd.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste story. Editie 06 ligt nu in de winkels. 


Beeld: ANP 

Harry en Meghan

Prins Harry en zijn broer prins William lieten van de week weten hun hofhouding op te gaan splitsen. Maar de Sunday Times meldt nu dat prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle het liefst helemaal onafhankelijk worden van Buckingham Palace. Koningin Elizabeth keurt deze plannen af.

Momenteel delen de hertogen van Sussex en Cambridge, Harry en William, een kantoor in Keningston Palace. Harry en zijn vrouw verhuizen echter dit voorjaar naar Frogmore Cottage in Windsow, waar ze ook zullen starten met hun eigen hofhuiding. Maar als we de Sunday Times mogen geloven, willen Harry en Meghan dat helemaal niet.

More content below the advertising

Volgens een koninklijke bron zouden de twee een huishouden willen dat los staat van de koninklijke familie, zodat ze wereldwijd onder hun eigen Sussex-paraplu filantropisch en humanistisch werk kunnen doen. En daarnaast hoopt Meghan ook haar werk als activist voort te kunnen zetten.

Buckingham Palace

Dat de Queen niet achter deze plannen staat, is helemaal niet zo gek. Buckingham Palace houdt graag de controle over alles en daarnaast gaat de koninklijke familie al decennia lang op een bepaalde en dezelfde manier aan de gang met hun werkzaamheden en verplichtingen.

Even laten zien wie de baas is

"Ze wilden dat hun huishouden volledig onafhankelijk was van Buckingham Palace, maar kregen een 'nee' te horen. Er is een institutionele structuur die dat soort onafhankelijkheid niet toestaat. Het is goedom de Sussexes onder de jurisdictie van Buckingham Palace te laten vallen, zodat ze niet zomaar hun gang kunnen gaan en hun ding kunnen doen", aldus de koninklijke bron.

Blijkbaar zitten er dus mensen binnen Buckingham Palace die prins Harry en Meghan maar al te graag duidelijk willen maken wat hun plek is en vooral wie de baas is. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Elle, Sunday Times | Beeld: ANP

'Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee.' Dat stellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een reactie op de website van het koninklijk huis.

Het paar noemt 'geweldsdaden als deze volstrekt onacceptabel'. En: 'Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren.'

More content below the advertising

Het koningspaar dankt alle hulpverleners en zegt in gedachten te zijn bij de inwoners van Utrecht.

Drie doden

Bij een schietpartij in Utrecht vielen op maandagochtend tenminste drie doden. Negen gewonden worden momenteel behandeld in het ziekenhuis. De dader van de schietpartij is voortvluchtig. 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram, ANP | Beeld: Instagram, ANP