Al ruim zes jaar is de schoonzoon van de Spaanse oud-koning Juan Carlos, Iñaki  Urdangarin, verdachte in een grootscheepse fraudezaak. Juan Carlos en de huidige koning Felipe hebben hun handen van hem afgetrokken. Maar infante Cristina, de jongste dochter van Juan Carlos, blijft achter haar man staan. Ook wanneer hij eind maart zijn definitieve gevangenisstraf krijgt?

In Spanje wordt druk gespeculeerd wat infante Cristina, de jongste dochter van oud-koning Juan Carlos, zal doen wanneer haar echtgenoot Iñaki Urdangarin eind maart de cel in moet. Al een jaar hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd van de voormalig profhandballer. Vorig jaar februari veroordeelde de rechter hem tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf.

Schuldig

Iñaki werd schuldig bevonden aan onder meer valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. Iñaki zou samen met zakenpartner Diego Torres op grote schaal enorme bedragen uit het Instituut Noos hebben weggesluisd naar privérekeningen. Urdangarin gaf van 2004 tot 2006 leiding aan het bedrijf, dat een non-profit organisatie was voor het promoten van sport en cultuur en geld van de overheid kreeg. Er werden echter veel te hoge bedragen gedeclareerd en werkzaamheden in rekening gebracht die nooit hadden plaatsgevonden. Er zou in totaal ruim vijf miljoen euro (belastinggeld) zijn gestort in lege BV’s die Urdangarin en Torres hadden opgericht. Cristina, die op papier aan het hoofd van het bedrijf stond, werd beschuldigd van medeplichtigheid, maar ontkende dat ze bewust strafbare feiten had gepleegd.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste story. Editie 06 ligt nu in de winkels. 

Beeld: ANP 

Door al het babynieuws-geweld uit Engeland is het praktisch iedereen ontgaan dat er nóg een royal baby ter wereld is gekomen. Tatiana Santo Domingo, de vrouw van Andrea Casiraghi met een vermogen van 2,2 miljard euro, is bevallen van een zoon.

De oudste zoon van prinses Caroline en zijn vrouw Tatiana verwelkomden namelijk óók een zoon, maar dan op maandag 21 april. En hoe toevallig: het is ook het derde kindje voor hen, net als voor Kate en William.

Max Rainier

Andrea en Tatiana kozen voor een mooie, passende naam. Hun zoon heeft namelijk de naam Max Rainier gekregen. Dat is nogal speciaal, want het kind is vernoemd naar zijn opa die in 2005 overleed. 

Overigens krijgt Max Rainier al snel een neefje erbij. Pierre, Andrea's broer, wordt in mei vader. 

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: Hollandse hoogte

Met een kledingbudget van zo'n twee ton per jaar kan Máxima het breed laten hangen bij modehuizen als Natan en couturier Jan Taminiau. Maar ze heeft ook het zuunige van de Hollanders mee gekregen. Zo droeg ze tijdens het jaarlijkse galadiner Corps Diplomatique een galajurk uit 2001.

De jurk mag dan 17 jaar oud zijn, het blijft een vertrouwde favoriet van onze koningin. Niet alleen droeg ze het destijds, ze trok 'm in 2007 nog eens uit de kast en nu weer. Tja, als je er veel geld voor betaalt, moet je er natuurlijk ook van kunnen genieten.

De jurk zelf is van haar favoriete ontwerper Natan, waarvoor ze twee keer per jaar naar Brussel afreist om de agenda door te nemen. Aan de hand van die afspraken worden vervolgens outfits voor de koningin gemaakt. Maar dit keer hoefde de ontwerper niet aan het werk, gezien ze deze oude jurk wilde dragen met juwelen van Juliana. 

koningin maxima
koningin maxima

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: ANP, Hollandse Hoogte