Al ruim zes jaar is de schoonzoon van de Spaanse oud-koning Juan Carlos, Iñaki  Urdangarin, verdachte in een grootscheepse fraudezaak. Juan Carlos en de huidige koning Felipe hebben hun handen van hem afgetrokken. Maar infante Cristina, de jongste dochter van Juan Carlos, blijft achter haar man staan. Ook wanneer hij eind maart zijn definitieve gevangenisstraf krijgt?

In Spanje wordt druk gespeculeerd wat infante Cristina, de jongste dochter van oud-koning Juan Carlos, zal doen wanneer haar echtgenoot Iñaki Urdangarin eind maart de cel in moet. Al een jaar hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd van de voormalig profhandballer. Vorig jaar februari veroordeelde de rechter hem tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf.

Schuldig

Iñaki werd schuldig bevonden aan onder meer valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. Iñaki zou samen met zakenpartner Diego Torres op grote schaal enorme bedragen uit het Instituut Noos hebben weggesluisd naar privérekeningen. Urdangarin gaf van 2004 tot 2006 leiding aan het bedrijf, dat een non-profit organisatie was voor het promoten van sport en cultuur en geld van de overheid kreeg. Er werden echter veel te hoge bedragen gedeclareerd en werkzaamheden in rekening gebracht die nooit hadden plaatsgevonden. Er zou in totaal ruim vijf miljoen euro (belastinggeld) zijn gestort in lege BV’s die Urdangarin en Torres hadden opgericht. Cristina, die op papier aan het hoofd van het bedrijf stond, werd beschuldigd van medeplichtigheid, maar ontkende dat ze bewust strafbare feiten had gepleegd.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste story. Editie 06 ligt nu in de winkels. 


Beeld: ANP 

Koningin Elizabeth (92) en prins Philip  (97) zijn inmiddels al 71 jaar getrouwd, toch wonen ze al een jaar niet meer samen. Sinds Philip vorig jaar met pensioen ging, woont hij op Wood Farm. Elizabeth daarentegen brengt haar dagen door op Windsor Castle.

De twee wonen zo’n 200 kilometer bij elkaar vandaan, en volgens ingewijden mist Elizabeth haar man enorm. Ze gunt Philip echter zijn pensioen.

Rust nemen

‘’Als hij nog steeds te midden van het koninklijke bedrijf zou wonen, dan zou hij zich verplicht voelen om te blijven opdraven op officiële gelegenheden. Wood Farm betekent dat hij niet té ver weg is, maar  ver genoeg om te kunnen ontspannen,’’ aldus een bron uit het koningshuis.

Gelijkvloers

Daarnaast is Windsor Castle niet echt geschikt voor iemand met artritis. De grote afstanden tussen de vertrekken waren lastig voor Philip, in tegenstelling tot het huis op Wood Farm. Sinds zijn intrek heeft de cottage een nieuwe keuken gekregen en is alles gelijkvloers gemaakt. Daarnaast heeft de prins vier mensen tot zijn beschikking, waaronder een huishoudster en een kok. Hij heeft echter wel iedereen gevraagd om niet in uniform te werken, maar in gewone kleding.

Lekker uitslapen

Sinds Philips verhuizing is de dagelijkse routine van zijn vrouw ook versoepeld. Nu ze niet meer samen met haar man kan ontbijten, zou Elizabeth vaak pas rond elf uur s’ ochtends beneden verschijnen, waar ze haar privésecretaris dan ontvangt. Daarnaast heeft ze meer tijd vrijgemaakt voor bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP 

De 34-jarige Sarah Mhlanga wordt regelmatig aangestaard wanneer ze haar boodschappen doet. Iedereen denkt dat het Meghan Markle is. 

Sarah heeft er vaak mee te maken: mensen die haar aanstaren en vragen om een handtekening. Als je even snel kijkt lijkt Sarah inderdaad wel wat op Meghan.

Vermomd

Soms Meghan doet zelf boodschappen, dus het zou kunnen dat je haar een keer tegenkomt in een supermarkt vlakbij Kensington Palace. “Om niet meteen herkend te worden door fans draagt de hertogin vaak een pet en andere kleren”, laat een bron weten aan Amerikaanse media.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images, Twitter