Ooit gerespecteerd als redder van de Spaanse democratie, wordt Juan Carlos nu de doodgraver van de monarchie genoemd. Zijn gedwongen troonsafstand heeft hem niet milder gemaakt, zo blijkt. Tot grote verbijstering van de Spaanse bevolking blijft de tachtigjarige oud-koning zijn immens populaire echtgenote Sofia maar vernederen door het bed te delen met andere vrouwen.

Oud-koning Juan Carlos van Spanje heeft de bedenkelijke eer het eerste koninklijke schandaal van 2018 op zijn naam te zetten. De vader van koning Felipe VI moest vier jaar geleden noodgedwongen afstand doen van de troon omdat het Spaanse volk genoeg had van zijn seksschandalen, maar heeft sindsdien zijn levensstijl allerminst aangepast. Afgelopen week vierde hij tot grote woede van zijn familie zijn tachtigste verjaardag rond de verplichte openbare festiviteiten met zijn twaalf jaar jongere maîtresse Marta Gayá in plaats van met zijn eigen vrouw Sofia. Marta Gayá is geen onbekende voor Juan Carlos. Zesentwintig jaar geleden had hij al een buitenechtelijke relatie die twaalf jaar voortduurde met de steenrijke binnenhuisarchitecte. Het had maar een haartje gescheeld of Juan Carlos had Sofia voor haar verlaten, zo bekende de geliefde Spaanse vorstin enkele jaren geleden in een zeldzaam moment van openheid aan een intimus.

Opluchting

Dat Sofia haar man zijn overspel jarenlang vergaf en het uiteindelijk niet tot een koninklijke scheiding kwam, was voor haar een grote opluchting. Want bij het huwelijk in 1962 was immers vastgelegd dat bij een eventuele scheiding de kinderen automatisch aan haar echtgenoot zouden worden toegewezen. Die dreiging is, nu haar kinderen zelf volwassen zijn, niet meer aan de orde. Volgens de gepensioneerde militair Amadeo Martínez Inglés, die vorig najaar het schandaalboek De koning van de 5000 minnaressen publiceerde en van haar daarmee de meest bedrogen koningin ter wereld maakte, zal Sofia toch niet scheiden van haar overspelige echtgenoot.

Verjaardag

Journalist Antonio Diaz, die al meer dan vijfentwintig jaar over de leden van het Spaanse koningshuis in het toonaangevende Spaanse weekblad Hola! schrijft, heeft geen goed woord over voor het gedrag van de geabdiceerde vorst. ‘Juan Carlos staat niet bepaald bekend om zijn volgzame gedrag. Ook tijdens zijn regeerperiode heeft hij zich nooit iets aangetrokken van wat anderen van hem vonden. Het feit dat hij tijdens zijn zesenvijftig jaar durende huwelijk zijn echtgenote met bijna vijfduizend vrouwen heeft bedrogen, is daarvan het bewijs. Ik denk eerlijk gezegd dat de Spaanse bevolking het erger vindt dan Sofia dat Juan Carlos zijn verjaardag dit jaar in het gezelschap van mevrouw Marta Gayá viert. Het verdriet dat ze heeft gehad heeft volgens mensen uit haar nabije omgeving plaatsgemaakt voor berusting. Ze woont tegenwoordig samen met haar zus Irene en haar twee hondjes en drie katten in het Zarzuela-paleis in Madrid en ziet Juan Carlos sinds de abdicatie alleen nog maar bij officiële gelegen- heden. Maar zelfs op die momenten wordt er tussen beiden nauwelijks nog een woord gewisseld.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

Als Meghan Markle had geweten dat ze een potje ging basketballen, had ze vast een andere outfit aangetrokken. Maar de kersverse hertogin is de beroerdste niet en deed fanatiek mee. Op torenhoge hakken.

Wedstrijdje

Meghan bracht samen met haar man Harry een bezoekje aan de universiteit van Loughborough. Daar werden een aantal masterclasses gegeven door topsporters. Hoewel de koninklijke paar enkel had kunnen toekijken langs de zijlijn, besloten ze mee te doen aan een basketbalwedstrijd: Team Harry versus team Meghan. Wie er heeft gewonnen is niet bekend, maar aan hun winnaarsmentaliteit lag het in ieder geval niet.Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zouden afgelopen weekend de bloemetjes hebben buitengezet in onze hoofdstad, waar ze uitgenodigd waren voor de feestelijke opening van SoHo House Amsterdam. Dit meldt The Evening Standard.

Feestweekend

Harry en Meghan zouden drie dagen lang genoten hebben van een weekend dat omschreven werd als 'eten, drinken, slapen, dansen, bootjes en fietsen'. Naast de royals werden er nog een aantal prominente gasten ingevlogen, zoals acteurs Eddie Redmayne, Jenna Coleman, Stanley Tucci en model Lily Cole.

Exclusieve club

SoHo House is een exclusieve club voor leden en doet tevens dienst als hotel voor diezelfde leden. Voor Harry en Meghan heeft de club een speciale betekenis, omdat hun eerste date plaatsvond in een privé eetkamer van SoHo House London. Ook zou Meghan haar vrijgezellenfeest hebben gevierd in een vestiging van de club in de Engelse Cotswolds.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld & tekst: ANP