Ooit gerespecteerd als redder van de Spaanse democratie, wordt Juan Carlos nu de doodgraver van de monarchie genoemd. Zijn gedwongen troonsafstand heeft hem niet milder gemaakt, zo blijkt. Tot grote verbijstering van de Spaanse bevolking blijft de tachtigjarige oud-koning zijn immens populaire echtgenote Sofia maar vernederen door het bed te delen met andere vrouwen.

Oud-koning Juan Carlos van Spanje heeft de bedenkelijke eer het eerste koninklijke schandaal van 2018 op zijn naam te zetten. De vader van koning Felipe VI moest vier jaar geleden noodgedwongen afstand doen van de troon omdat het Spaanse volk genoeg had van zijn seksschandalen, maar heeft sindsdien zijn levensstijl allerminst aangepast. Afgelopen week vierde hij tot grote woede van zijn familie zijn tachtigste verjaardag rond de verplichte openbare festiviteiten met zijn twaalf jaar jongere maîtresse Marta Gayá in plaats van met zijn eigen vrouw Sofia. Marta Gayá is geen onbekende voor Juan Carlos. Zesentwintig jaar geleden had hij al een buitenechtelijke relatie die twaalf jaar voortduurde met de steenrijke binnenhuisarchitecte. Het had maar een haartje gescheeld of Juan Carlos had Sofia voor haar verlaten, zo bekende de geliefde Spaanse vorstin enkele jaren geleden in een zeldzaam moment van openheid aan een intimus.

Opluchting

Dat Sofia haar man zijn overspel jarenlang vergaf en het uiteindelijk niet tot een koninklijke scheiding kwam, was voor haar een grote opluchting. Want bij het huwelijk in 1962 was immers vastgelegd dat bij een eventuele scheiding de kinderen automatisch aan haar echtgenoot zouden worden toegewezen. Die dreiging is, nu haar kinderen zelf volwassen zijn, niet meer aan de orde. Volgens de gepensioneerde militair Amadeo Martínez Inglés, die vorig najaar het schandaalboek De koning van de 5000 minnaressen publiceerde en van haar daarmee de meest bedrogen koningin ter wereld maakte, zal Sofia toch niet scheiden van haar overspelige echtgenoot.

Verjaardag

Journalist Antonio Diaz, die al meer dan vijfentwintig jaar over de leden van het Spaanse koningshuis in het toonaangevende Spaanse weekblad Hola! schrijft, heeft geen goed woord over voor het gedrag van de geabdiceerde vorst. ‘Juan Carlos staat niet bepaald bekend om zijn volgzame gedrag. Ook tijdens zijn regeerperiode heeft hij zich nooit iets aangetrokken van wat anderen van hem vonden. Het feit dat hij tijdens zijn zesenvijftig jaar durende huwelijk zijn echtgenote met bijna vijfduizend vrouwen heeft bedrogen, is daarvan het bewijs. Ik denk eerlijk gezegd dat de Spaanse bevolking het erger vindt dan Sofia dat Juan Carlos zijn verjaardag dit jaar in het gezelschap van mevrouw Marta Gayá viert. Het verdriet dat ze heeft gehad heeft volgens mensen uit haar nabije omgeving plaatsgemaakt voor berusting. Ze woont tegenwoordig samen met haar zus Irene en haar twee hondjes en drie katten in het Zarzuela-paleis in Madrid en ziet Juan Carlos sinds de abdicatie alleen nog maar bij officiële gelegen- heden. Maar zelfs op die momenten wordt er tussen beiden nauwelijks nog een woord gewisseld.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

Meghan Markle ziet er elke keer weer uit om door een ringetje te halen. Ook haar zachte, egale huid straalt iedere keer. Hoe doet ze dat toch? Haar schoonheidsspecialiste doet een boekje open. 

Geen overbodige luxe

Als je naar haar volle lippen, prachtige jukbeenderen en bruine ogen kijkt, heeft het waarschijnlijk ook met goede genen te maken. Maar niets komt zomaar aanwaaien. Meghans schoonheidsspecialiste Nichola Joss is bijvoorbeeld al druk in de weer met het voorbereiden van de huid van de actrice voor de grote dag in mei. Want als je dacht dat je enkele dagen van tevoren kunt beginnen met smeren, dan heb je het goed mis. “Zeker als je een probleemhuid hebt, met bijvoorbeeld acne of littekens, moet je minstens 4 tot 5 maanden vooraf al beginnen met smeren, wil je resultaat kunnen zien”, vertelt Nichola. “Eens in de twee weken een behandeling is geen overbodige luxe.”

Gezichtsmassage

Maar grote kans dat je het niet wilt of kunt betalen om iedere twee weken langs de schoonheidsspecialist te gaan. Geen paniek! Je kunt zelf ook je gezicht insmeren en masseren. Maar wat is nu een goede gezichtsmassage? Het is simpeler dan je dacht. Verwarm eerst de olie tussen je handpalmen. Leg vervolgens je handen op je gezicht en wrijf langzaam naar buiten toe, richting je slapen. Als je dit een paar keer herhaald, totdat de olie zich op heel je gezicht bevindt. Dan ga je de olie 1 minuut lang masseren. Het is belangrijk om te beginnen in het midden van je gezicht en met je vingertoppen te masseren, van binnen naar buiten en van onderen naar boven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP | Bron: Libelle 

Hoera! Queen Elizabeth is vandaag jarig. In de Royal Albert Hall viert de langszittende koningin van het Verenigd Koninkrijk haar 92e verjaardag. 

Hoewel het traditie is dat de Britse koningin haar verjaardag in besloten kring viert, is dat dit jaar anders. Vanavond woont Queen Elizabeth een groots verjaardagsconcert bij in de Royal Albert Hall in Londen. Onder andere zangers Tom Jones, Kylie Minogue, Sting en Shaggy zijn aanwezig om de koningin te entertainen tijdens "The Queen's Birthday Party", zoals het feest genoemd wordt. 

Dat Queen Elizabeth aanwezig is bij het concert, is zeker. Net als 'vele andere leden van de koninklijke familie'. Niet bekend is of haar zoon prins Charles en kleinzonen prins William en prins Harry het feest bijwonen. 

66 jaar koningin 

Elizabeth kwam ter wereld op 21 april 1926 en werd koningin in 1952, toen ze pas 25 jaar oud was. Inmiddels is ze al 66 jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks haar leeftijd woont Queen Elizabeth nog regelmatig officiële gelegenheden bij. Dit in tegenstelling tot haar man prins Philip, die deze maand nog tien dagen in het ziekenhuis lag vanwege een operatie aan zijn heup. Hij stopte vorig jaar met werken. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Bron: Reuters | Foto: ANP