De Spaanse koning Juan Carlos is in Portugal neergestreken nadat hij had meegedeeld naar aanleiding van schandalen buiten Spanje te gaan wonen. Portugese media melden dat hij in Estoril is, 20 kilometer ten westen van Lissabon. Juan Carlos, die na zijn aftreden in 2014 de titel koning behield, heeft daar in de Villa Giralda ook een deel van zijn jeugd doorgebracht. Hij woonde er langere tijd voor hij in 1975 de troon besteeg.

De verhuizing is niet officieel bevestigd. Burgemeester Carlos Carreiras van Cascais, waar Estoril onder valt, heeft gezegd dat de Spaanse koning altijd welkom is, maar hij zei niet of hij daar al was aangekomen. Volgens Portugese media is Juan Carlos onmiddellijk na zijn aankondiging te vertrekken uit Spanje naar Estoril gereisd.

'Koning is ver weg'

De Spaanse krant La Vanguardia meldt dat de koning verder weg is. Hij zou Madrid zondag al hebben verlaten en na een nachtje te hebben doorgebracht in Galicië via Portugal naar de Dominicaanse Republiek zijn gevlogen. Het zou niet voor het eerst zijn dat Juan Carlos zich even terugtrekt in een luxeoord in La Romana in het oosten van het Caribische land. Hij zou daar nu enkele weken willen blijven voor hij besluit waar te gaan wonen.

Beeld: Brunopress | ANP

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.