Het moet opnieuw flink schrikken zijn geweest voor de prinsessen. Een verwarde man met een scherp voorwerp op zak is vorige week vrijdag aangehouden bij de school van Amalia, Alexia en Ariane. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. 

Vlakbij het Christelijk Gymnasium Sorghvliet werd de man op de Johan de Wittlaan aangehouden. Momenteel is hij overgebracht naar de Opvang Verwarde Personen, aldus een woordvoerder van de politie.

Scherp voorwerp

Hoewel natuurlijk niet met zekerheid gezegd kan worden of de school van de prinsessen ook echt zijn doelwit was, bevestigt het RVD ook dat de man een scherp voorwerp op zak had. Verder gaat de dienst niet in op het incident. Het Openbaar Ministerie verklaart nog aan SBS dat de man niet verder vervolgd zal worden.

Bedreiging

Het is niet de eerste keer dat de prinsessen te maken krijgen met een bedreiging. Wouter G. stuurde de berichten in januari naar het Instagram-account van de prinses en dat van een vriend van haar. Hij zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag. 'Ja meisje, er is geen ontkomen aan', schreef hij onder meer. Hij beschreef seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool. De  32-jarige man uit Zwolle heeft drie maanden cel en tbs met dwangverpleging gekregen voor het bedreigen van prinses Amalia.

Article continues after the ad

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.