De oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth, Peter Phillips, gaat na 12 jaar huwelijk scheiden van zijn Canadese vrouw Autumn.

Volgens de krant The Sun is de koningin 'bedroefd' dat de zoon van prinses Anne en Autumn uit elkaar gaan. Het stel was het laatste decennium een stabiele factor binnen de koninklijke familie.

Article continues after the ad

Een vriend van Peter Phillips vertelt aan The Sun: 'Peter is er helemaal kapot van en hij zag het gewoon niet aankomen. Hij dacht dat hij gelukkig getrouwd was en de perfecte familie had met twee geweldige dochters. Maar nu is hij helemaal in shock.'

Van slag

'Autumn is een fantastische echtgenote en moeder en een zeer intelligente vrouw, maar ze vertelde haar vrienden al enige tijd dat er 'issues' waren. Ze is een van de favorieten van de koningin en ik weet zeker dat Hare Majesteit ook zeer van slag zal zijn.' De scheiding van Peter Phillips en zijn vrouw Autumn komt niet als een verrassing voor de Britse koninklijke familie. De oudste kleinzoon van koningin Elizabeth kondigde het nieuws eind 2019 al aan, zo blijkt uit het statement dat de twee dinsdag hebben verspreid.

Privégelegenheid

Het paar, dat in 2008 trouwde, kwam 'na enkele maanden van discussie' tot de conclusie dat een scheiding het beste voor hen en hun twee kinderen is. Ze gaan de voogdij over hun dochters, de 9-jarige Savannah en 7-jarige Isla, delen. Buckingham Palace wil niet op het nieuws reageren omdat het om een privégelegenheid gaat. In het statement van Peter en Autumn wordt wel vermeld dat hun beide families bedroefd zijn door het nieuws.

Kleinkinderen

Peter was de eerste van Elizabeth's kleinkinderen die in het huwelijksbootje stapte. Na een tijdje te hebben samengewoond trouwden Peter en Autumn in 2008 in de St George’s Chapel in Windsor.

Bron: Boulevard | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.