Gisteravond was het ein-de-lijk zo ver: de kerstmusical van prinses Amalia ging in première. Een feestelijk moment, maar de pers mocht niet meegenieten van het spektakel.

Ook bij de aankomst buiten de Koninklijke Schouwburg, waar het stuk werd opgevoerd, mocht niks van opnames worden gemaakt. En daarover stond best wat ophef bij royalty-kenners.

Article continues after the ad

Trijntje Oosterhuis

Het stuk heet Het Kerstklooster en gaat over 'onhandige elven, boze koningen en kerstfeeën'. De 15-jarige Amalia zou de musical samen met een schoolgenootje hebben geschreven. Trijntje Oosterhuis kroop in de huid van een fee en andere rollen werden door leerlingen van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, de school van Amalia, gespeeld.

Koninklijke familie

De koninklijke familie was dan ook vol vertegenwoordigd om naar het optreden van de kroonprinses te komen kijken. Zo was daar koning Willem-Alexander, koningin Máxima, maar ook haar twee oma's waren van de partij: zowel Beatrix als María del Carmen Zorreguieta namen plaats in de zaal.

Sevilla

Maar geen pers dus, wat sommigen een nogal opvallend besluit vinden. Niet alleen omdat de RVD bij een eerder familiebezoekje aan een festival in Sevilla wel toestond dat foto's gepubliceerd mochten worden, maar ook door het ambassadeurschap van Máxima. Zij zet zich namelijk al jaren in voor Méér Muziek in de Klas. 

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.