Een van de meest besproken interviews van de afgelopen weken: het Oprah-interview met Harry en Meghan. In dit interview kwamen veel - waaronder nogal schokkende - dingen naar buiten en zorgde voor de nodige ophef op social media. Twitter laat zich op dit moment uit over de cartoon die in het Franse blad 'Charlie Hebdo' staat.

Ophef op Twitter

Op Twitter is beroering ontstaan vanwege een cartoon van het Franse satirische blad Charlie Hebdo. Daarop is te zien hoe koningin Elisabeth Meghan met haar knie verstikt. Waarom Meghan Buckingham Palace verliet, staat er bij de tekening op de voorkant van het blad te lezen. 'Omdat ik niet meer kan ademen', antwoordt Meghan.

Article continues after the ad

George Floyd

Het tafereel is een verwijzing naar de arrestatie van de Amerikaan George Floyd. Die overleed nadat een agent hem met zijn knie klem hield. Met de cartoon verwijst het Franse blad naar racisme binnen het Engelse hof. In het interview met Oprah Winfrey suggereerden Harry en Meghan dat er in de koninklijke familie zorgen waren over de huidskleur van prins Archie toen Meghan zwanger was.

Beledigend

Vooral Britse twitteraars vinden de cartoon te ver gaan. Halima Begum, topvrouw van de Britse denktank Runnymede Trust die zich bezighoudt met gelijkheid en inclusiviteit noemt de tekening "fout op elke manier". 'Dit verlegt geen grenzen, maakt niemand aan het lachen of gaat de strijd aan met racisme', schrijft ze. De cartoon is beledigend en bagatelliseert de problemen volgens Begum.

Oprah-interview

In het interview met Oprah werd duidelijk hoe Meghan zich voelde in haar tijd bij het Britse koningshuis. Ze vertelde dat ze hulp wilde zoeken, maar dat dat werd tegengehouden door het 'instituut'. 'Ik kon geen Uber bestellen in het paleis, zo werkt het gewoon niet. Je levert alles in: mijn paspoort, mijn rijbewijs, mijn sleutels.'

Kanten kiezen

Op Twitter en Instagram werd duidelijk wat het publiek nou echt van het interview. Het bleek dat veel oudere mensen de kant van het Britse koningshuis kozen, en dat juist veel jongeren aan de kant van Harry en Meghan stonden. Van veel kanten kwam er medeleven voor het echtpaar. Anderen vonden dat in het interview goed te zien was dat Meghan een erg goede actrice is.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress
Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.