De eerste verre reis als gezin is binnenkort een feit voor Meghan en Harry. De kleine Archie kreeg al een voorproefje tijdens de trip naar Ibiza, maar nu reist de gehele familie af naar Zuid-Afrika.

En wel op maandag 23 september gaat hun tour door het land van start. Ze beginnen in Kaapstad en eindigen op 2 oktober in Johannesburg. Dat is zojuist bekend gemaakt door Buckingham Palace.

Article continues after the ad

Goede doelen

Een woordvoerder verklaar dat het 'een kans is voor het paar om de vele goede doelen waarbij zij betrokken zijn uit te lichten.' Daarnaast zullen Harry en Meghan tijdens hun reis 'de moderne relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Afrika' uitlichten.

Geliefd

Hun keuze voor deze bestemming is dan ook niet een hele grote verrassing. Het paleis legt uit: 'De liefde van de hertog van Sussex voor Afrika is alom bekend. Hij bezocht het continent voor het eerst toen hij dertien jaar was en ruim twee decennia later inspireren de mensen, de cultuur en natuur en de veerkrachtige gemeenschap hem nog elke dag.' 

Inspirerende vrouwen

En Meghan? Die krijgt daar 'de kans om te leren van inspirerende vrouwen'. Dit doet ze door kennis te maken met verschillende ondernemers, wetenschappers en vrouwen in leidinggevende functies. 

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.