Nadat in zowel Amerika als in een aantal andere landen het Oprah-interview met Harry en Meghan is uitgezonden, komen vanuit de familie Markle negatieve reacties.

Na halfzus Samantha doet nu ook vader Thomas zijn zegje.

Article continues after the ad

'Van racisme geen sprake'

Volgens Thomas Markle, de vader van Meghan, is de koninklijke familie niet racistisch. Dat vertelde hij dinsdag toen hij te gast was bij het programma Good Morning Britain. In het interview met Oprah vertelde Meghan dat leden van de koninklijke zich zorgen zouden maken over de huidskleur van zoontje Archie.

Respect voor koningshuis

'Ik heb heel veel respect voor de royals en ik vind de Britse koninklijke familie helemaal niet racistisch', vertelt Thomas. 'Ik vind Los Angeles juist racistisch, Californië is racistisch, maar de Britten niet.' Daarmee lijkt de vader van Meghan te doelen op de Amerikaanse woonplaats van Harry en Meghan.

Domme vraag

'En dat mensen vragen wat de huidskleur van de baby is...Ik hoop en denk dat dat gewoon een domme vraag is', vervolgt hij. 'Het kan dat iemand gewoon een domme vraag stelde.' Volgens Thomas zou dat wel onderzocht moeten worden.

Slechte relatie

Meghan en haar vader Thomas hebben al langere tijd een slechte relatie. Thomas raakte na de bruiloft tussen Harry en Meghan vervreemd van het koppel vanwege zijn contact met de Britse pers.

Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.