Bijna iedereen heeft wel een bijnaam. Zo ook leden van koninklijke families. Wij hebben een lijstje gemaakt met de meest opvallende bijnamen van royals. 

Koningin Elizabeth 

Bovenaan ons lijstje staat koningin Elizabeth, die misschien wel de bekendste achternaam van alle royals heeft. Haar bijnaam kreeg de koningin al vroeg. Toen ze haar eigen naam nog niet kon uitspreken werd haar bijnaam 'Lilibeth' Ook haar overleden man prins Philip noemde haar vaak bij deze bijnaam. Af en toe noemde hij haar ook 'Cabbage'. Van achterkleinzoon prins George kreeg de koningin de bijnaam 'Gan Gan'. 

Article continues after the ad

Koning Willem-Alexander

Ook onze eigen koning heeft een bijnaam. Tijdens zijn studententijd kreeg hij de bijnaam 'Prins Pils'. Onze koning luistert ook naar de namen 'Alex' en 'Alexander'. 

Prinses Beatrix

De bijnaam die prinses Beatrix van haar familie en vrienden heeft gekregen is 'Trix'. De kleinkinderen noemen haar gewoon oma, dit is voor royals normaal gesproken niet het geval. Ook noemen Amalia, Alexia en Ariane haar ook 'Amma'. Dit is een mix tussen oma en mamma. 

Meghan Markle

Zij is degene die haar gezin bijnamen geeft. Zo noemt ze prins Harry 'Haz'. Ook haar zoontje Archie Harrison moet eraan geloven. Meghan noemt hem 'Arch' of 'Bubba'. De dochter van Meghan en Harry heeft ook een bijzonder naam. Zij kreeg namelijk de bijnaam van koning Elizabeth. Haar volledige naam is namelijk Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. 

Prins Bernhard Jr.

Prins Bernard Jr. wordt in de media vaak 'Pandjesprins' genoemd. Dit komt doordat hij vele panden bezit. 

Bron: Jan-Magazine | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.