Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werken tot de kerstvakantie weer thuis. De royals zijn net als iedereen aan huis gekluisterd.

Ze hebben hun agenda aangepast nu Nederland in een strengere lockdown is gegaan.

Article continues after the ad

Gevolgen corona

De afgelopen maanden werden veel gesprekken en bijeenkomsten al digitaal gevoerd of bijgewoond, maar waar mogelijk werden ook nog werkbezoeken afgelegd. Zo was de koning afgelopen vrijdag bij de Amsterdamse roeivereeniging Willem III om uit eerste hand te horen wat de coronamaatregelen voor gevolgen hebben voor de sportsector en algemene gezondheid.

Agenda helemaal leeg

De werkbezoeken werden niet van tevoren aangekondigd om drukte te voorkomen. Ook voor deze week waren bezoeken in voorbereiding maar die zijn maandag weer van de agenda gehaald. Dat gebeurde ook met de voor woensdag geplande aanbieding van geloofsbrieven op paleis Noordeinde.

Digitale tour

Koningin Máxima is woensdag wel digitaal aanwezig bij de overhandiging van de 'Staat van het mkb' aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Dat doet Máxima als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Royaal afstand

Koning Willem-Alexander heeft in elk geval nog de opname van zijn kersttoespraak in de agenda staan. Daarvoor wordt nog eens goed gekeken wat er binnen de geldende regels mogelijk is, maar ook eerder dit jaar zijn al opnamen gemaakt waarbij slechts een kleine ploeg in het paleis mocht komen en waar royaal afstand werd gehouden.

Bron: ANP Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.