Wij kennen ze natuurlijk alleen als ‘prins’, ‘prinses’ of ‘hertogin’, maar in privésfeer hebben de royals hele andere namen voor elkaar. Zo noemt prins William zijn Kate graag ‘poppet’ en heeft Queen Elizabeth een koosnaampje dat verwijst naar een groente.

Door: Ernandi Godinez (Libelle)

William en Kate

Toen Kate en prins William naar buiten stapten na de geboorte van hun zoon George, hoorde men William ‘poppet’ zeggen tegen zijn vrouw. Kate noemt William graag ‘darling’ en ‘babe’. Na de hack van News of the World (waarbij berichten van Williams telefoon openbaar werden gemaakt) weten we dat William Kate ook regelmatig ‘baby en ‘babykins’ noemt.

Harry en Meghan

Toen prins Harry vroeger op Facebook zat, had hij een profiel onder de naam ‘Spike Wells’. Hoewel het account na vier jaar werd opgeheven, noemen vrienden van Harry en Meghan hem nog steeds regelmatig ‘Spike’. Volgens Hello! Magazine noemt Harry Meghan het liefst ‘Meg’ en zou Meghan haar prins met ‘Haz’ aanduiden.

Philip en Elizabeth

Het schattigste koosnaampje komt misschien wel van prins Philip. Hij noemt zijn vrouw namelijk ‘Cabbage’, oftewel kool. Dit koosnaampje zou afstammen van ‘Ma petit chou’ oftewel ‘My little cabbage’.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)

Sinds het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan Markle wordt er druk gespeculeerd over wanneer het koppel hun eerste kindje zal krijgen. Terwijl Kensington Palace daar geen uitspraken over doet, heeft Meghans vader zijn mond al voorbijgepraat. 

Thomas Markle (74) verklapte recentelijk aan Mail on Sunday het grote babygeheim door te zeggen: ‘Het is verdrietig dat Meghan en Harry ergens in het komende jaar een kind krijgen en dat ik dan opa word, maar als we geen contact hebben, krijg ik mijn kleinkind niet te zien. Hoe triest is dat, om een kind zijn grootvader te ontnemen, omdat ik een paar kritische woorden over de koninklijke familie heb gezegd?’ Thomas, met wie Meghan al een tijdje geen contact meer heeft omdat hij te loslippig zou zijn, zegt dus niet wannéér Meghan precies moet bevallen. Wél suggereert hij dat dit ‘ergens in het komende jaar’ staat te gebeuren! Grote kans dat Thomas dat binnenkort ook onthult, want: ‘Meghan zegt zelf al de afgelopen zes of zeven jaar dat ze graag een gezin wil. Harry zegt het ook. En dat is oké, maar op het moment dat ik het zeg, ben ik persona non grata. Ik heb het gehad met Meghan en de koninklijke familie. Ze willen dat ik mijn mond houd, maar ik laat mij niet het zwijgen opleggen!’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Voor de zoveelste keer gaat de Zweedse prinses Madeleine verhuizen. Met haar gezin strijkt ze ditmaal in Florida neer. De Zweden vragen zich hardop af of Madeleine alleen maar verkast om het haar echtgenoot Chris naar de zin te maken…

Sinds ze samen is met de Brits/Amerikaanse bankier Chris O’Neill is prinses Madeleine van Zweden niet bepaald honkvast te noemen. Ze leerde Chris kennen in New York, waar ze haar verbroken verloving met de overspelige Jonas Bergström in alle rust wilde verwerken. Aan de andere kant van de oceaan hervond ze al snel het geluk in de liefde. Aangezien Chris niet van plan was zijn baan voor haar op te geven, bleef Madeleine veel langer in New York dan gepland was. De Zweden vonden dat Madeleine terug moest naar haar eigen land om haar prinsesselijke plicht te vervullen. Ze vierde in Amerika feest van hun belastinggeld, zo werd gesteld.

Spanningen

Madeleine ontkende dat; ze was hard aan het werk voor de World Childhood Foundation, de door haar moeder koningin Silvia opgerichte liefdadigheidsstichting. Anderhalf jaar na hun huwelijk verhuisden ze met hun inmiddels geboren dochter Leonore toch naar Zweden. Chris zette kantoor op in Londen, en pendelde tussen de Britse hoofdstad en Stockholm heen en weer. Dat beviel hem helemaal niet. ‘Ik vlieg nu al vier of vijf keer per week vanuit Zweden naar Londen. Dat is gewoon te veel. Ik wil 's avonds niet alleen in een hotelkamer verblijven, maar samen met mijn gezin aan tafel zitten.’ De situatie zou voor veel spanningen in het huwelijk van Madeleine en Chris hebben gezorgd. Uiteindelijk besloot Madeleine met Leonore en de pasgeboren Nicolas naar Londen te verhuizen. Dat leverde haar boze reacties van haar landgenoten op. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP