Prinses Amalia is nu 14 jaar, maar ooit groeit ze uit tot koningin Amalia. Toch weten weinig mensen dat onze toekomstige koningin een andere officiële voornaam heeft.

Lees ook: Máxima onthult of de prinsesjes zakgeld krijgen

Roepnaam

Prinsen en prinsessen hebben vaak veel voornamen en prinses Amalia is daar geen uitzondering op. Haar eerste voornaam is dan ook niet Amalia, maar Catharina. De prinses heet voluit: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Amalia is haar roepnaam, vandaar dat iedereen haar zo noemt. 

Vernoemd

Willem-Alexander en Máxima kozen voor een dubbele naam, net als haar vader heeft. Catharina-Amalia is echter geen vernoeming, al komen beide namen wel in de stamboom voor. Beatrix en Carmen zijn wel vernoemingen naar de moeders van de koning en koningin. Ook is Amalia vernoemd naar prinses Victoria van Zweden, haar peettante.


Beeld: Peter Smulders

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP