Apparatuur die de veiligheid van Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters zou moeten vergroten, blijkt het gezin aan grote risico’s te hebben blootgesteld. Juist op momenten die de koning normaal gesproken zo koestert, namelijk als hij alleen is met zijn gezin.

Maar weinig hoogwaardigheidsbekleders worden zo streng beveiligd als koning Willem-Alexander en zijn gezin. Maar zelfs op dat niveau blijken wel degelijk dure fouten te worden gemaakt! Zo blijkt het tijdens de vakantie van het koninklijke gezin vorig jaar in Griekenland mis te zijn gegaan tijdens vaartochtjes met het veelbesproken luxe jacht Alma. Met dit motorjacht van twee miljoen euro maken Willem-Alexander en zijn gezin tijdens vakanties geregeld dagtochtjes naar eilandjes in de buurt van hun villa, die ligt aan de prachtige golf van Argolis.

Article continues after the ad

Gevaarlijke lek

Om de veiligheid van de Oranjes in hun villa te waarborgen werden onder meer twee stroken land van een buurvrouw gepacht om een hek te kunnen plaatsen. Geen goedkope afrastering: voor de grond alleen al moest de Nederlandse belastingbetaler 461.000 euro neertellen. Kosten noch moeite werden dus gespaard om het gezin te behoeden voor onheil. Nu blijkt er echter een gevaarlijk lek te hebben gezeten in de Griekse beveiliging. En dit betreft het koninklijke jacht. Deze Wajer 55 beschikt namelijk over een zogenaamde transponder. Een apparaatje dat een signaal uitzendt zodat de precieze positie van een schip bepaald kan worden. Handig in noodsituaties, maar dit systeem heeft ook een nadeel. Een apparaatje waarmee dit signaal kan worden onderschept is gemakkelijk verkrijgbaar, dus ook door een kwaadwillende.

Bron: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.