Voor de zoveelste keer gaat de Zweedse prinses Madeleine verhuizen. Met haar gezin strijkt ze ditmaal in Florida neer. De Zweden vragen zich hardop af of Madeleine alleen maar verkast om het haar echtgenoot Chris naar de zin te maken…

Sinds ze samen is met de Brits/Amerikaanse bankier Chris O’Neill is prinses Madeleine van Zweden niet bepaald honkvast te noemen. Ze leerde Chris kennen in New York, waar ze haar verbroken verloving met de overspelige Jonas Bergström in alle rust wilde verwerken. Aan de andere kant van de oceaan hervond ze al snel het geluk in de liefde. Aangezien Chris niet van plan was zijn baan voor haar op te geven, bleef Madeleine veel langer in New York dan gepland was. De Zweden vonden dat Madeleine terug moest naar haar eigen land om haar prinsesselijke plicht te vervullen. Ze vierde in Amerika feest van hun belastinggeld, zo werd gesteld.

Article continues after the ad

Spanningen

Madeleine ontkende dat; ze was hard aan het werk voor de World Childhood Foundation, de door haar moeder koningin Silvia opgerichte liefdadigheidsstichting. Anderhalf jaar na hun huwelijk verhuisden ze met hun inmiddels geboren dochter Leonore toch naar Zweden. Chris zette kantoor op in Londen, en pendelde tussen de Britse hoofdstad en Stockholm heen en weer. Dat beviel hem helemaal niet. ‘Ik vlieg nu al vier of vijf keer per week vanuit Zweden naar Londen. Dat is gewoon te veel. Ik wil 's avonds niet alleen in een hotelkamer verblijven, maar samen met mijn gezin aan tafel zitten.’ De situatie zou voor veel spanningen in het huwelijk van Madeleine en Chris hebben gezorgd. Uiteindelijk besloot Madeleine met Leonore en de pasgeboren Nicolas naar Londen te verhuizen. Dat leverde haar boze reacties van haar landgenoten op. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP