Het is zover: prins Harry en Meghan Markle zijn een ‘gewoon’ echtpaar met een zoontje in het Amerikaanse Californië en gaan hun eigen geld verdienen. Dat laatste lijken ze in de showbizz te willen gaan doen. In koninklijke kringen is dat geen uitzondering; vele royals gingen Harry en Meghan voor.

Harry en Meghan zijn met zoontje Archie van Canada verkast naar Californië, vlak voordat de grens vanwege de coronacrisis dichtging. Meghan groeide op in Los Angeles en haar moeder Doria Ragland woont er nog steeds. Ze voelt zich er dus helemaal thuis en Archie is lekker dicht bij zijn oma. Maar dat zou niet de enige reden zijn voor de verhuizing. Harry en Meghan zijn geen royals meer en gaan, zoals ze dat begin januari aankondigden, voor zichzelf zorgen. Er moet dus geld binnenkomen, al hoeven ze niet heel erg naarstig op zoek naar een baan. Harry erfde mil-joenen van zijn moeder prinses Diana en zijn overgrootmoeder de Queen Mum, en Meghan verdiende meer dan goed als actrice, met het inspreken van reclamespotjes en haar ‘bijbaan’ als kalligrafiste voor onder andere Dolce & Gabbana. Samen zouden ze ruim 30 miljoen euro hebben! Maar ze hebben ook hoge kosten. Ten eerste moeten ze de bijna 2,7 miljoen euro terugbetalen die de renovatie van Frogmore Cottage – waar ze na hun huwelijk gingen wonen – heeft gekost.

Article continues after the ad

Beveiliging

Ten tweede draaien ze nu zelf op voor de kosten van hun beveiliging. In Canada protesteerden tienduizenden mensen tegen het plan van premier Justin Trudeau om dat door de staat te laten betalen. In de Verenigde Staten liet president Donald Trump meteen weten dat hij daar geen cent aan zou bijdragen. Harry en Meghan reageerden daar onmiddellijk op met de mededeling dat ze sowieso van plan waren geweest om hun beveiliging zelf te bekostigen. Geschat wordt dat ze daar per jaar maar liefst 7,2 miljoen euro aan kwijt zijn, al zal Harry’s vader prins Charles daarvan naar verluidt een deel op zich nemen. Alle tripjes die het stel in de toekomst zal maken, moeten eveneens uit eigen zak worden betaald. Zodra het weer mogelijk is, zullen de twee ongetwijfeld weer in het vliegtuig stappen om werk te verrichten voor goede doelen. Bijvoorbeeld naar Afrika, waar Harry zich al jaren inzet voor allerhande projecten, onder andere voor het behoud van beschermde diersoorten. Daarnaast is hij mede-oprichter van de liefdadigheidsorganisatie Sentebale in Lesotho. Meghan, die heeft gewerkt voor United Nations Women, heeft zich eerder in Rwanda hard gemaakt voor schoon water voor de bevolking. Toen ze net een relatie hadden, gingen Harry en Meghan samen op vakantie naar Botswana en vorig jaar namen ze Archie mee op een toer door Zuid-Afrika.

Beeld: Getty Images

Lees de rest in Story. Editie 15  ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.