Stukje bij beetje wordt er meer bekend over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Zo heeft het Britse koningshuis zojuist onthuld dat er maar liefst 2.640 ‘normale’ mensen welkom zijn op de grote dag; zij mogen op 19 mei eerste rang staan bij de aankomst en het vertrek van het bruidspaar en hun gasten.

Al bij de onthulling van hun verloving lieten Meghan en Harry weten dat het publiek zo veel mogelijk bij de festiviteiten betrokken zouden worden. Dat maakt het stel nu waar door ruim 2.600 ‘gewone’ gasten uit te nodigen op hun bruiloft, onder meer bestaande uit 1.200 mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië.

Selectie

De inwoners van Groot-Brittannië mogen natuurlijk niet zomaar bij de koninklijke bruiloft zijn; ze worden geselecteerd door de verschillende ‘Lord Lieutenants’. Harry en Meghan hebben hen verzocht om zich te focussen op mensen die iets betekend hebben voor de maatschappij, en mensen met verschillende achtergronden en leeftijden uit te nodigen.

Gastenlijst

Naast de 2.640 inwoners van Groot-Brittannië zullen er 200 mensen van goede doelen en organisaties aanwezig zijn waar Harry en Meghan bij betrokken zijn. Verder staan er 100 leerlingen van twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en St. George’s Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding op de gastenlijst.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP, Instagram

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP