Stukje bij beetje wordt er meer bekend over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Zo heeft het Britse koningshuis zojuist onthuld dat er maar liefst 2.640 ‘normale’ mensen welkom zijn op de grote dag; zij mogen op 19 mei eerste rang staan bij de aankomst en het vertrek van het bruidspaar en hun gasten.

Al bij de onthulling van hun verloving lieten Meghan en Harry weten dat het publiek zo veel mogelijk bij de festiviteiten betrokken zouden worden. Dat maakt het stel nu waar door ruim 2.600 ‘gewone’ gasten uit te nodigen op hun bruiloft, onder meer bestaande uit 1.200 mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië.

Selectie

De inwoners van Groot-Brittannië mogen natuurlijk niet zomaar bij de koninklijke bruiloft zijn; ze worden geselecteerd door de verschillende ‘Lord Lieutenants’. Harry en Meghan hebben hen verzocht om zich te focussen op mensen die iets betekend hebben voor de maatschappij, en mensen met verschillende achtergronden en leeftijden uit te nodigen.

Gastenlijst

Naast de 2.640 inwoners van Groot-Brittannië zullen er 200 mensen van goede doelen en organisaties aanwezig zijn waar Harry en Meghan bij betrokken zijn. Verder staan er 100 leerlingen van twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en St. George’s Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding op de gastenlijst.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP, Instagram

Kensington Palace heeft een reeks foto's gedeeld van de doop van prins Louis. De jongste zoon van prins William en Kate Middleton werd maandag 9 juli gedoopt.

Familieportret

Prins Louis in de armen van zijn moeder, met vader William en broer George en zus Charlotte naast zich. Prins Charles en Camilla, de grootouders van de prins, staan naast zijn oom en tante prins Harry en Meghan Markle. De foto's zijn gemaakt door Matt Holyoak. Eerder maakte hij de portretfoto's van koningin Elizabeth en haar echtgenoot Philip voor hun zeventigste trouwdag.

Familie Middleton

Ook Kate's familie was van de partij voor de officiële foto's. Op deze foto zijn haar ouders Carole en Michael in het miden te zien, haar zus Pippa en haar echtgenoot James Matthews en broer James William.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP | Nu.nl

Examens en stress liggen achter de rug. De vakantie mag beginnen. We wensen iedereen een deugddoend verlof!’ Met die woorden kondigde de Belgische koning Filip zijn gezinsvakantie aan op social media.

Filip liet zich met koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore fotograferen tijdens hun uitstapje naar de abdij van Villers in Waals-Brabant. Iedereen had een tablet waarop ze konden zien hoe de abdij er in de dertiende eeuw uitzag. Hoewel ze er tijdens de fotosessie wat stijfjes bijstaan, laten Filip en Mathilde – hand in hand – zien dat ze nog steeds gelukkig met elkaar zijn. Aan dat geluk is jarenlang getwijfeld. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 28 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Frederic Sierakowski (ANP)