Stukje bij beetje wordt er meer bekend over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Zo heeft het Britse koningshuis zojuist onthuld dat er maar liefst 2.640 ‘normale’ mensen welkom zijn op de grote dag; zij mogen op 19 mei eerste rang staan bij de aankomst en het vertrek van het bruidspaar en hun gasten.

Al bij de onthulling van hun verloving lieten Meghan en Harry weten dat het publiek zo veel mogelijk bij de festiviteiten betrokken zouden worden. Dat maakt het stel nu waar door ruim 2.600 ‘gewone’ gasten uit te nodigen op hun bruiloft, onder meer bestaande uit 1.200 mensen uit alle hoeken van Groot-Brittannië.

Selectie

De inwoners van Groot-Brittannië mogen natuurlijk niet zomaar bij de koninklijke bruiloft zijn; ze worden geselecteerd door de verschillende ‘Lord Lieutenants’. Harry en Meghan hebben hen verzocht om zich te focussen op mensen die iets betekend hebben voor de maatschappij, en mensen met verschillende achtergronden en leeftijden uit te nodigen.

Gastenlijst

Naast de 2.640 inwoners van Groot-Brittannië zullen er 200 mensen van goede doelen en organisaties aanwezig zijn waar Harry en Meghan bij betrokken zijn. Verder staan er 100 leerlingen van twee lokale scholen, 610 medewerkers van Windsor Castle en St. George’s Chapel en 530 medewerkers van de koninklijke huishouding op de gastenlijst.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP, Instagram

De Britse koninklijke familie is een prinsje rijker. Hertogin Kate is vanmorgen bevallen van een kerngezonde jongen. Moeder en zoon maken het goed.

De royal baby is geboren! Vanochtend werd bekend dat hertogin Kate was opgenomen in het ziekenhuis, slechts een paar uur later werd de geboorte van het prinsje aangekondigd. De Britse hertogin is om 11.01 bevallen van een jongetje. Prins William was bij de bevalling aanwezig. 

Verheugd

Het Britse volk is enorm blij met de komst van de koninklijke spruit, maar ook de koninklijke familie kan het geluk niet op. Kensington Palace laat weten dat de Queen 'verheugd' is met de geboorte van haar kleinzoon.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP