Dat Charles en Diana geen droomhuwelijk hadden, is inmiddels geen geheim meer. Maar dat er nog meer lijken in de kast zitten, had niemand verwacht. Een nieuwe biografie onthult schokkende details over hun huwelijk. 

Lees ook: William en Harry laten beeld prinses Diana ontwerpen

Scheermes

Destijds vermoedde niemand iets. Charles en Diana werden gezien als hét ideale koppel, maar in werkelijkheid ging het al mis tijdens de huwelijksreis. Prins Charles verkende de natuur in Balmoral, terwijl Diana dagenlang achter elkaar huilde. Ze was zo kapot van Charles' affaire met Camilla Parker-Bowles. De prinses sneed zichzelf soms met een scheermes of stuk glas als haar kersverse man het zag. 

Article continues after the ad

Labiel

Dat is niet de schokkendste onthulling uit de biografie. Schrijfster Bedell Smith beweert dat de prinses er zo erg aan toe was, dat ze er aan gedacht zou hebben om zich van de trap te gooien toen ze drie maanden in verwachting was van prins William. Diana was erg labiel en wisselde vaak van humeur. 

Therapie

De prinses was zo instabiel, dat ze valium voorgeschreven kreeg. Ze weigerde het echter in te nemen. Diana dacht dat het hof haar wilde vergiftigen. Toch heeft prins Charles haar ervan overtuigd om in therapie te gaan. Dit hield ze acht sessies vol. Daarna besloot de prins om zelf in therapie te gaan. Dat was blijkbaar nodig, hij is 14 jaar lang in therapie geweest. Volgens de therapeut is Charles vroeger gepest en voelde hij zich verkeerd begrepen. 

Beeld: ANP | Bron: New York Times