Amelia en Eliza Spencer zijn dan niet opgegroeid aan het hof, de tweelingdochters van graaf Charles Spencer, de broer van wijlen prinses Diana, leiden wel een koninklijk bestaan. Dankzij hun afkomst – een van de meest duurzame dynastieën van Engeland – kunnen zij zich een luxeleven permitteren, en daar genieten zij met volle teugen van.

De Britse tweeling Amelia en Eliza Spencer (29) dompelt zich graag onder in luxe. Dat kunnen ze zich ook makkelijk permitteren, want de zussen behoren tot de glamoureuze, aristocratische Spencer-familie, een van de meest duurzame dynastieën van Engeland. Ze zijn de dochters van graaf Charles (57), de broer van wijlen prinses Diana. Charles kreeg bij drie vrouwen in totaal zeven kinderen, onder wie de tweeling en hun zus lady Kitty (30). Hun eerste levensjaren brachten Amelia en Eliza door op Althorp, het familielandgoed in het Engelse graafschap Northamptonshire. Later verhuisde het gezin naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Eliza herinnert zich nog goed dat tante Diana hen daar geregeld kwam opzoeken. ‘Ze was een ongelooflijk warme, moederlijke en liefdevolle vrouw,’ zegt ze in Tatler. ‘Ze had een talent voor het lezen van kinderharten.’ En Amelia vertelt: ‘Diana gaf ons een veilig gevoel.’

Scheiding

Die geborgenheid ontbrak thuis: hun ouders maakten vaak ruzie, met een scheiding eind 1997 tot gevolg – een paar maanden nadat Diana was verongelukt in Parijs. Vader Charles keerde terug naar Engeland, moeder Victoria bleef met de kinderen in Zuid-Afrika. De zussen vertoeven graag te midden van de jetset, al dan niet met hun partners. Amelia is al twaalf jaar samen met vastgoedmakelaar Greg Mallett, met wie ze zich vorig jaar verloofde. Vanwege de coronacrisis hebben ze de datum van hun droombruiloft vooruit moeten schuiven, maar ondertussen bereiden ze zich wel voor. 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.