beste outfits prinses Diana

Nichtjes Lady Amelia en Lady Eliza Spencer blikken terug op hun tante Diana in een nieuw interview met Tatler. Dat de prinses hen wilde behoeden voor de media, blijkt ook uit dit gesprek.

De tweeling Amelia en Eliza groeiden op in Zuid-Afrika. Ze herinneren hoe tante Diana hun daar beschermde tegen de paparazzi toen ze nog maar vijf jaar oud waren. Toen een ongewilde fotograaf opdook tijdens een stranddagje aan Noordhoek Beach, handelde Diana meteen.

Article continues after the ad

Spelletje

‘Het had natuurlijk vrij beangstigend voor ons kunnen zijn omdat we zo jong waren en niet begrepen wat er gaande was. Ze maakte er een spelletje van wie als eerste bij de auto was. Het was geweldig hoe ze ons beschermde op een manier zonder dat we ons bang voelden. Wij hadden op dat moment geen idee wat ze aan het doen was’, vertelt Eliza.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Het verlies

Omdat de nichtjes opgroeiden in Zuid-Afrika hadden ze weinig besef van hoe beroemd hun tante was. Pas later kregen ze in de smiezen hoeveel de zus van hun vader, graaf Charles Spencer, ze had betekend. ‘Toen ik klein was, begreep ik wel de enorme omvang van het verlies voor mijn vader en familie. Pas later begreep ik hoe significant het verlies was voor de rest van de wereld.’

Warme band

Eliza omschrijft Diana als ‘ongelooflijk warm, verzorgend en liefhebbend’. ‘Ze deed altijd moeite om een band te krijgen met ons als kinderen en had een talent voor het lezen van de harten van kinderen.’ Ze herinnert ook hoe open de prinses was wanneer het kwam op het praten over mentale problemen. ‘We waren nooit bang om te praten over onze eigen struggles.’

Door: VIVA | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.