Er wordt wereldwijd door miljoenen mensen al lange tijd naar uitgekeken: het vierde seizoen van The Crown. Daarin doet prinses Diana haar intrede, wat betekent dat de schandalen rond haar huwelijk – en het stranden daarvan – met prins Charles aan bod komen.

Op 15 november gaat op Netflix seizoen 4 van de mateloos populaire serie The Crown in première, over de regeerperiode van de Britse koningin Elizabeth II. De opnames van dit nieuwe seizoen vonden al een tijd geleden plaats. Gelukkig maar, want dat betekent dat al het materiaal al gefilmd was toen de corona-crisis Engeland bereikte en alles maandenlang stil kwam te liggen. Voor hoofdrolspelers Olivia Colman en Tobias Menzies, die in dit nieuwe seizoen voor de tweede en laatste keer koningin Elizabeth en prins Philip zullen vertolken, was het abrupte einde van de opnameperiode een bittere pil. ‘Olivia en ik waren op dezelfde dag klaar,’ vertelde Tobias Menzies in een interview. ‘We kregen een applaus en een algemene ‘whoop whoop!’ en dat was het wel. De crew moest door. Prima, want we wisten dat er nog een eindfeest zou komen. Maar toen brak de pandemie uit. We hebben nooit een groots afscheid gehad en dat zullen we ook wel niet meer krijgen.’

Prinses Diana

Een van de redenen dat zo wordt uitgekeken naar het nieuwe seizoen, is dat prinses Diana wordt geïntroduceerd. Veel liefhebbers van The Crown zijn in de veertig en vijftig en kunnen zich hét huwelijk van de vorige eeuw nog levendig herinneren. Uiteraard komt ook de minder glamoureuze kant van het huwelijk van Diana en Charles aan bod, en valt te zien hoe Diana in een driehoeksverhouding belandt met Charles en Camilla Parker-Bowles.

Schokkende beelden

Scenarioschrijver Peter Morgan heeft laten weten dat hij de worsteling van prinses Diana met de eetstoornis boulimia niet wilde weglaten. ‘Als ik dat wel had gedaan, zou ik de complexiteit van het karakter van de prinses van Wales hebben ontkend,’ zei hij in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. ‘Haar eigen lijden zorgde ervoor dat ze compassie voor anderen had. En die compassie maakte dat iedereen van haar hield.’ Netflix zal bij drie afleveringen een waarschuwing voor schokkende beelden met betrekking tot de eetstoornis in beeld brengen; dit zullen voornamelijk scènes zijn waarin Diana met opzet haar eten uitbraakt.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.