Het langverwachte moment is eindelijk daar: Prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen! Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt. 

Royal wedding

De Britse prins Harry gaat trouwen met actrice Meghan Markle. De 33-jarige prins en de 36-jarige actrice trouwen in de lente van 2018. Het stel heeft zich eerder in november verloofd. De familieleden van de twee waren al op de hoogte. Het stel zal gaan wonen in Nottingham Cottage in Kensington Palace.

Eerste interview

De prins en zijn verloofde zullen het blijde nieuws vanmiddag officieel bekend maken tijdens een 'photo call' op Kensington Palace. Ook geven de twee hun eerste officiële interview, dat vanavond wordt uitgezonden op de Britse televisie. 

Felicitaties

Prins William en hertogin Kate laten weten dat ze 'zeer blij' voor Harry en Meghan zijn. "Het is prachtig om Meghan te leren kennen en te zien hoe gelukkig Harry en Meghan met elkaar zijn," laten ze in een officiële verklaring weten. De ouders van de actrice, Thomas Markle en Doria Ragland, hebben ook een officiële verklaring afgelegd: "We zijn ontzettend blij voor Meghan en Harry," luidt de verklaring. "We wensen ze een gelukkig leven en kijken uit naar hun toekomst samen."

Beeld: ANP 

Doria Ragland, de moeder van Meghan Markle, heeft tegen eerdere berichten in géén uitnodiging van de Britse koninklijke familie gekregen voor het kerstfeest. Moeder en dochter zullen kerst niet samen vieren.

De moeder van Meghan is niet welkom om kerst te vieren met de Britse koninklijke familie. Harry en Meghan zullen de kerstdagen doorbrengen op Sandringham in Norfolk, met met onder anderen koningin Elizabeth, prins William en hertogin Kate. Het gerucht ging dat Doria óók een uitnodiging zou ontvangen, maar dat is niet gebeurd. Met wie Meghans moeder de kerst doorbrengt, is niet bekend. 

Uitzondering

Meghan vierde vorig jaar kerst vorig jaar ook met prins Harry en zijn familie. Dat was ongebruikelijk, omdat ze toen nog niet getrouwd was met de prins. Gasten die niet tot de royals behoren, krijgen normaliter geen uitnodiging voor het kerstfeest. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

'We’re family. Please reach out to me.' Met deze woorden smeekt Thomas Markle om contact met zijn dochter. De hopeloze vader vertelt in het programma Good Morning Britain dat hij haar elke dag probeert te bereiken. Tevergeefs. 

Smeekbede

Thomas heeft zijn dochter niet meer gesproken sinds de voorbereidingen voor het huwelijk. De hertogin verbrak destijds het contact, waardoor hij zijn schoonzoon nog nooit heeft ontmoet. De vader hoopt dat zij nu wél iets van zich laat horen. 'Ik hou zo veel van je. Je bent mijn dochter en ik zou graag iets van je willen horen,' zegt hij in het programma. 'Ik ben ervan overtuigd dat we onze geschillen kunnen oplossen, want we zijn familie. Laat alsjeblieft iets van je horen.' 

Familieproblemen

De hopeloze vader hoopt zelfs dat koningin Elizabeth hem wil helpen. 'Ik zou het op prijs stellen als ze iets kan doen en ik zou toch zeggen dat zij familieproblemen wil oplossen', zei hij. 'Alle families, koninklijk of niet, zijn hetzelfde en ze zouden bij elkaar moeten zijn. Zeker rond de feestdagen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP