Na een jarenlange strijd om de officiële erkenning van haar vader, oud-koning Albert van België, kan buitenechtelijke dochter Delphine eindelijk gaan genieten van haar overwinning. Niet alleen van haar kersverse prinsessentitel, maar ook van de warmte van haar twee halfbroers. Zo werd ze vorige week al omarmd door koning Filip en ook prins Laurent heeft laten weten er voor Delphine te zijn.

Overwinning

'Ik ben vrijer, blijer en gelukkiger.’ Delphine van Saksen-Coburg was in tranen na haar overwinning. Na een jarenlange strijd is ze offi-cieel erkend als dochter van oud-koning Albert. Delphine werd geboren uit de bijna twintig jaar durende buitenechtelijke affaire van Albert en haar moeder barones Sybille de Selys Longchamps. Volgens haar goede vriend Patrick Declerck ging Delphine niet alleen de strijd voor zichzelf aan. ‘De zaak Delphine is een precedent voor álle bastaardkinderen,’ aldus Patrick in Dag Allemaal.

Warme ontmoeting

Hoewel Delphine dolgelukkig was met haar behaalde resultaat zei ze ook: ‘Ik verwacht niets meer van de koninklijke familie.’ Maar daarin werd ze aangenaam verrast! Koning Filip (60) nodigde Delphine (52) vorige week uit bij hem thuis op het Kasteel van Laken. Publiekelijk, middels een foto van hen samen en een gezamenlijke verklaring, liet hij weten hoe hun ontmoeting verlopen was. ‘Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreide en bijzondere gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen.’

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Dit artikel komt uit Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.