De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, heeft bepaald dat de buitenechtelijke zoon van prins Carlos zich voortaan officieel prins mag noemen. Hugo Klynstra mag zich niet alleen prins noemen, maar ook de adellijke titels van zijn vader dragen. Iets waar Carlos fel op tegen is.

De oudste zoon van prinses Irene schrok zich ongetwijfeld rot toen hij op zijn 26ste hoorde dat Brigitte Klynstra op haar 38ste zwanger was van hem. Carlos was niet op de hoogte van haar kinderwens en drong op een abortus aan, waar Brigitte niks van wilde weten. Inmiddels is hun zoon Hugo 21 jaar en probeert hij sinds hij volwassen is aanspraak te maken op de naam van zijn vader.

More content below the advertising

Buitenechtelijke zoon prins Carlos

De buitenechtelijke zoon van Carlos krijgt gelijk. Niet alleen mag hij nu de naam de Bourbon de Parme dragen, hij is ook officieel prins. Sterker nog, als hij kinderen krijgt behoren zij automatisch óók tot de adel. Afschuwelijk, vindt Carlos. Hij is bekend als zoon van prins Irene, maar zijn titels komen van de kant van zijn vader die koning van Spanje dacht te worden. Carlos wil de verworven titels beschermen en sinds hij zijn zoon niet erkend, wil hij niet dat hij kans maakt op de naam.

Het is Carlos dus niet gelukt om dat tegen te gaan nu de rechtbank Hugo in het gelijk stelt. Nederland heeft er zowaar een prins bij, en dus niet omdat iemand van het koningshuis is bevallen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders | Bron: AD

Hertogin Meghan is een paar dagen in The Big Apple. Volgens bronnen van People is ze daar omdat ze dinsdag een geheime babyshower houdt.

De 37-jarige voormalig actrice en nu royal kwam vrijdag aan en heeft een deel van haar zaterdag doorgebracht met theedrinken en macarons eten bij Laduree in SoHo. Zij werd daarbij vergezeld met styliste Jessica Mulroney. Dinsdag staat haar babyshower op de planning, waar maar een handjevol mensen voor uitgenodigd zijn. Het is voor het eerst dat Meghan New York bezoekt sinds ze getrouwd is met de Britse prins Harry in mei vorig jaar.

More content below the advertising

Relaxte trip

Volgens bronnen van Harper's Bazaar is dit een mooie gelegenheid voor de hertogin om bij te praten met vrienden en wat tijd door te brengen in de stad waar ze zo van houdt. Het is voor velen van de vrienden van Meghan de laatste keer dat ze haar voor de geboorte van haar baby zien. "Het is een relaxte trip voor haar. Meg zal verkwikt en uitgerust terugkeren naar huis, met heel veel nieuwe babykleertjes."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP

Van onze koningin is bekend dat ze dol is op ‘gewone’ winkels zoals HEMA en ZARA. Ook de sieraden die ze draagt hoeven wat haar betreft niet altijd uit de koninklijke schatkist te komen. De site Modekoningin Máxima, die nauwkeurig bijhoudt wat Máxima draagt, ontdekte dat Máxima vorige week oorbellen van H&M droeg, die haar slechts € 12,99 hadden gekost. Ze stonden prachtig bij haar wijnrode outfit.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees de rest van het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP