De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, heeft bepaald dat de buitenechtelijke zoon van prins Carlos zich voortaan officieel prins mag noemen. Hugo Klynstra mag zich niet alleen prins noemen, maar ook de adellijke titels van zijn vader dragen. Iets waar Carlos fel op tegen is.

De oudste zoon van prinses Irene schrok zich ongetwijfeld rot toen hij op zijn 26ste hoorde dat Brigitte Klynstra op haar 38ste zwanger was van hem. Carlos was niet op de hoogte van haar kinderwens en drong op een abortus aan, waar Brigitte niks van wilde weten. Inmiddels is hun zoon Hugo 21 jaar en probeert hij sinds hij volwassen is aanspraak te maken op de naam van zijn vader.

Buitenechtelijke zoon prins Carlos

De buitenechtelijke zoon van Carlos krijgt gelijk. Niet alleen mag hij nu de naam de Bourbon de Parme dragen, hij is ook officieel prins. Sterker nog, als hij kinderen krijgt behoren zij automatisch óók tot de adel. Afschuwelijk, vindt Carlos. Hij is bekend als zoon van prins Irene, maar zijn titels komen van de kant van zijn vader die koning van Spanje dacht te worden. Carlos wil de verworven titels beschermen en sinds hij zijn zoon niet erkend, wil hij niet dat hij kans maakt op de naam.

Het is Carlos dus niet gelukt om dat tegen te gaan nu de rechtbank Hugo in het gelijk stelt. Nederland heeft er zowaar een prins bij, en dus niet omdat iemand van het koningshuis is bevallen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders | Bron: AD

Ook bij onze zuiderburen delen ze soms wat officiële foto's van het koningshuis. Anders dan bij ons, zijn deze kiekjes gemaakt ter gelegenheid het vijfjarige koningschap van Filip.

Toch lijkt het erop dat er wat inspiratie is opgedaan in ons kikkerlandje, want op een van de foto's heeft wel héél erg veel weg van een de platen gemaakt door Erwin Olaf in maart. Ook het Belgische gezin loopt namelijk hand in hand naar voren toe. Zaterdag is het alweer vijf jaar geleden dat koning Filip (58) zijn vader Albert opvolgde. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Frederic Sierakowski (ANP)

De kleine George wordt aanstaande zondag alweer vijf jaar oud en dat moet gevierd worden. De Royal Mint gaat namelijk een speciale herdenkingsmunt uitgeven voor deze gelegenheid. 

Op de munt van vijf pond staat een afbeelding van de legende van St. George and the Dragon. Wij kennen dat hier ook wel als Joris en de draak. Op de achterkant kunnen we koningin Elizabeth terugvinden. Voor 13 pond koop je deze speciale editie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Telegraaf | Beeld: Getty Images