De kist met het stoffelijk overschot van prinses Christina is dinsdagmorgen overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van paleis Noordeinde. Daar is een zogenoemde chapelle ardente, een rouwkapel, ingericht.

De houten kist is bedekt met zonnebloemen, die ook elders in de ruimte zijn opgesteld. Rond de baar staan vijf kransen van witte rozen, namens de verschillende takken van de koninklijke familie. De prominentste plek is voor de krans van de drie kinderen van prinses Christina en haar vijf kleinkinderen. 

Article continues after the ad

Namen

Hoe alle kleinkinderen van de prinses heten, was tot op heden nog niet bekend. Royaltyverslaggever Rick Evers laat weten via Twitter: 'Over de kleinkinderen van Christina was altijd geheimzinnigheid. Dat Bernardo’s kinderen Isabel en Julian heten, wisten we al. De kinderen van Juliana en Tao heten Kai, Numa en Aida en dat was tot op heden voor het grote publiek onbekend.'

Paleis Noordeinde

De drie zussen, de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet, hebben na het overbrengen van de kist samen met Pieter van Vollenhoven en de kinderen van Christina de Koepel bezocht. Die ligt op het terrein van paleis Noordeinde, tussen de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Huisarchief en is in 2010 ook gebruikt voor het afscheid van prins Carlos Hugo, de ex-echtgenoot van prinses Irene.

Gecremeerd

De afgelopen vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden prinses Christina wordt donderdag gecremeerd. Het stoffelijk overschot wordt dan vanaf Noordeinde overgebracht naar een crematorium.

Bron: Libelle, ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.