Koning Charles wordt na het overlijden van zijn moeder koningin Elizabeth al direct aan het werk gezet als nieuwe koning van Groot Brittanië. Hij plant namelijk nu al zijn eerste staatsbezoek.

Koning Charles zou van plan zijn volgende maand voor het eerst te doen. Volgens The Telegraph wordt het een reis naar Frankrijk.

Uitnodiging

De Franse president Emmanuel Macron liet na het overlijden van koningin Elizabeth al weten dat hij Charles had uitgenodigd voor een bezoek. De president was maandag ook in Londen voor de uitvaart van de Queen.

Ook naar andere landen

Na Frankrijk is het volgens The Telegraph aannemelijk dat Charles ook naar Duitsland gaat. Australië en Nieuw-Zeeland zouden voor volgend jaar op het programma staan.

Article continues after the ad

Kroning

Ook over de kroning van de nieuwe koning is al informatie naar buiten gekomen. Zo zou Charles een 'kortere en kleinere' kroning willen dan Elizabeth in 1953 had. De nieuwe vorst zou dat volgens diverse Britse media niet gepast vinden gezien veel Britse huishoudens moeilijk kunnen rondkomen. 'De koning is zich zeer bewust van de strijd die de Britten tegenwoordig voeren en wenst daarom dat de ceremonie wel recht moet doen en trouw moet blijven aan de lang gekoesterde tradities van het verleden, maar ook representatief moet zijn voor een monarchie in een moderne wereld', zegt een bron tegen de Daily Mirror. 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.