Toen de beslissing werd gemaakt om een stapje terug te doen in het Britse koningshuis, vluchtte Meghan met hun zoontje Archie naar Canada. Harry volgde niet lang daarna, maar nu zijn de twee weer terug waar alle problemen begonnen. Het koppel is namelijk in Engeland voor een koninklijk optreden.

Voor Markle de eerste keer sinds hun gezamenlijke aankondiging. Het koppel bezocht de jaarlijkse uitreiking van de Endeavour Fund Awards, die voor de vierde keer werden uitgereikt.

Article continues after the ad

Veteranen

Dit fonds werd in 2012 destijds samen opgezet door Harry samen met zijn broer William en schoonzus Catherine. Hierdoor kunnen gewonde veteranen in hun revalidatie gesteund worden, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor sport.

Commonwealth Day

Ook zijn de twee maandag aanwezig bij Commonwealth Day in Londen. Ze zullen de jaarlijks kerkdienst bijwonen in Westminster Abbey. De kans dat Philip daarbij aanwezig zal zijn, lijkt klein. Volgens bronnen gaat het zo slecht met de prins, dat hij 'niet lang meer bij ons' zal zijn. Dat Harry en Meghan de kleine Archie niet mee hebben genomen tijdens hun afscheidstournee, neemt de voormalig woordvoerder van de Queen het koppel dan ook kwalijk. 'Ik vind dat ze hem hadden moeten meenemen. Archie moet tenslotte zijn familie ontmoeten. Nu zijn ouders veel tijd in Canada en de Verenigde Staten zullen doorbrengen, zal dat minder makkelijk worden. Je moet ook praktisch denken, prins Philip lag tijdens kerstmis al in het ziekenhuis.'

Bron: Telegraaf | Beeld: GettyImages

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.