Koningin Máxima kan met het regeringsvliegtuig geen meter meer vliegen zonder landelijke opschudding te veroorzaken. Toch weet ze dat te omzeilen en reist ze in het diepste geheim naar haar moeder en vrienden in Argentinië.

Máxima is enorm gehecht aan haar familie in Argentinië, die ze vanwege de afstand en haar drukke agenda weinig ziet. Toch bezoekt ze hen een stuk vaker dan tot nu toe werd aangenomen.

Article continues after the ad

Geen regeringsvliegtuig

Máxima glipt er al jaren regelmatig tussenuit terwijl bijna niemand er erg in heeft. Daarbij maakt ze geen gebruik van het regeringsvliegtuig, maar van een normale KLM-vlucht. Dat is een noodzakelijke keuze. Want ondanks het feit dat ook regeringsvliegtuig PH-GOV ter beschikking staat van onze koningin, zouden te veel plezierreisjes met dat toestel voor protesten zorgen. En dat de PH-GOV niet zomaar onbespied kan opstijgen, bleek vorig najaar toen het Oranje-gezin tegen alle adviezen in toch naar Griekenland afreisde. Dat veroorzaakte een heuse rel. En dat wil Máxima vermijden als ze haar moeder Maria (76) wil opzoeken in Buenos Aires.

Als laatste

Zij doet dit vaker dan gedacht en in een vast stramien, schrijft royaltywatcher Rick Evers in zijn nieuwe boek Máxima. Meer dan Majesteit. ‘Meerdere malen per jaar stapt ze na een werkdag in Nederland aan boord van een KLM-avondvlucht naar Buenos Aires. Omdat ze businessclass reist, kan ze als laatste instappen en merkt het overgrote deel van de passagiers niets van haar aanwezigheid. Om 21.00 uur stijgt het vliegtuig op en onderweg werkt ze nog wat. Na een tijdje verandert Máxima’s stoel in een volwaardig bed, zodat ze fris en fruitig om 7.00 uur in de ochtend lokale tijd op de luchthaven van Buenos Aires landt. Koningin zijn heeft zo zijn voordelen: ze hoeft niet langs de paspoortcontrole, door de beveiliging of haar bagage op te halen, ze kan zo door naar de gereedstaande auto.’ 

Door: Matthijs Albers | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 15 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.