Prinses Mabel (53) kon in mei 2018 al de champagne ontkurken vanwege de koop van een prachtige villa in Breukeleveen. Het riante optrekje, met vier slaapkamers, twee badkamers, een zon-veranda en een eigen aanlegsteiger, van 1.660.000 euro, bleek echter niet bepaald energiezuinig. 

Of dat de reden is geweest dat Mabel besloot het pand met de grond gelijk te maken, valt te betwijfelen. Bij de gemeente diende Mabel een ambitieuze bouwtekening in, waarop te zien is dat het huis dat er moet verrijzen er een verdieping bovenop krijgt. Ook worden er in de grond extra vierkante meters gecreëerd door een zogenaamde ‘kelderverdieping’. Een ruimte die zich uitstekend zou lenen voor bijvoorbeeld opslag van spullen, als parkeergelegenheid of voor een mooie wijnkelder. Uit openbare gegevens van de gemeente blijkt dat de bouwplannen doorgang mogen vinden. Ook is er geen melding gedaan van obstakels als bijvoorbeeld bodemverontreiniging en dus lijkt niets de bouw van Mabels droomvilla in de weg te staan. Daarom is het opmerkelijk dat er al zeker acht maanden geen activiteit te zien is op het plot, terwijl er bij buren wel volop wordt gebouwd. Ook buurtbewoners zeggen geen idee te hebben wat de reden is van de huidige status quo.  

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.