De moeder van Delphine Boël, Sybille de Sélys Longchamps, noemt de verklaring van de Belgische koning Albert II waarin hij erkent de biologische vader van Boël te zijn 'een slag in het gezicht van mijn dochter'. 

De Belgische koning gaf maandag na jaren gesteggel eindelijk toe de biologische vader van Boël te zijn. Albert ontkende jarenlang dat Boël zijn dochter was, totdat DNA-onderzoek uitwees dat ze wel degelijk een kind van hem is. 

Article continues after the ad

In een verklaring liet de koning weten zich nooit gemengd te hebben in 'familiale, sociale of educatieve beslissingen' over Boël en dat hij  'steeds de band heeft gerespecteerd tussen mevrouw Delphine Boël en haar wettelijke vader’.

'De houding komt mij onmenselijk over', reageert de moeder van Boël. 'Ik probeer omstandigheden te vinden om het hem niet kwalijk te nemen. Hij heeft een erg moeilijke kindertijd gehad. Hij heeft zijn moeder nooit gekend. Dat is een gemis.' 

Boël zelf zegt niet op zoek te zijn naar een nieuwe vader. 'De wonden zijn te diep', zei ze in een eerder interview met Die Welt. 'Ik wil gewoon een duidelijk wettelijk kader om mijn leven en dat van mijn gezin te beschermen.' 

Rechtszaken

In 2013 stapte Delphine Boël naar de familierechtbank om het wettelijke vaderschap van Jacques Boël te betwisten en te laten erkennen dat Albert II haar biologische vader is. De voormalige Belgische koning, de vader van de huidige koning Filip, weigerde DNA af te geven. 

Het hoogste rechtscollege in België bepaalde eind vorig jaar dat de voormalige koning van België toch DNA moest afstaan. Daaruit bleek dat de bewering van Boël - dat zij het resultaat is van een geheime affaire die de koning in de jaren 60 met haar moeder had - klopte. Boël zou nu aanspraak kunnen maken op de erfenis van koning Albert, maar of ze daar gebruik van gaat maken, is niet duidelijk. In eerdere interviews zei ze dat het haar nooit te doen is geweest om de erfenis of de titel van prinses.  

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.